Mainos

Paljastuksia jo tammikuussa: Tämä kaikki tiedetään Putinin tyttäristä

Venäjällä on noussut jälleen kohu maan presidentti Vladimir Putinin tyttärestä. Putin on varjellut perheensä yksityisyyttä lähes valtiosalaisuuden tavoin.

Putinin toisen tyttären henkilöllisyys paljastettiin ensimmäisen kerran oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin toimesta Facebookissa jo tammikuussa. Putinin 28-vuotias Jekaterina-tytär käyttää salanimeä Katerina Vladimirovna Tihonova.

Putinilla on myös toinen tytär Maria ,30, joka on asunut aikaisemmin Hollannissa, mutta joutui poistumaan sieltä Venäjän tukemien Itä-Ukrainan kapinallisten ammuttua alas hollantilaisia kuljettaneen matkustajakoneen. Hänestä tiedetään yhä vähän.

Jekaterinasta kuitenkin tiedetään, että hän johtaa Moskovan valtionyliopiston Innopraktika-tutkimusprojektia. Projektia rahoittaa Gazprombank, jonka varajohtaja Andrei Akimov toteaa Reutersille, että projektia rahoitettiin perhesuhteista huolimatta. Haastattelun tultua julki hän kiisti kommenttinsa.

Lisäksi Tihonova on maan vaikutusvaltaisimman yliopiston tiedeneuvostossa. Jekaterina Putinalla ei tiettävästi ole merkittäviä tieteellisiä meriittejä.

Jekaterina Putina, tai Katerina Tihonova, on tietojen mukaan myös taitava tanssija. Hän kilpailee Rock N’ Roll Akrobatiassa ja julkisuuteen on vuotanut videoita Putinin tyttären tanssikilpailuista. Hän on harjoitellut muun muassa Suomessa.

Reuters kertoo myös, että Tihonova on kutsunut itseään Kirill Shamalovin puolisoksi. Shamalovilla on noin kahden miljardin dollarin arvoinen omistusosuus kaasu- ja petrokemikaaliyhtiöstä, ja hän on Putinin pitkäaikaisen ystävän poika.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.