Sveitsiläislehti selvitti Putinin salattuja taustoja: Venäjän presidentillä on kaksi poikaa voimistelijarakastajattarensa kanssa

Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla, 69, on sveitsiläislehden selvityksen mukaan kaksi salattua poikaa kilpavoimistelija Alina Kabajevan, 38, kanssa. Kabajevan on huhuttu jo pitkään olevan Putinin naisystävä.

Toinen pojista syntyi sveitsiläislehti Tages-Anzeigerin mukaan Sveitsissä valtavien turvatoimien saattelemana vuonna 2015. Toinen poika syntyi Moskovassa Venäjällä vuonna 2019. 

Asiasta kirjoittaa myös brittilehti Daily Mail.

Molemmissa synnytyksissä toimi asiantuntijana sama sveitsiläisgynekologi. Hän on lehden mukaan Neuvostoliitosta 30 vuotta sitten paennut Vladimir Putinin vanha ystävä, joka johtaa nyt sveitsiläistä VIP-klinikkaa.

Putinin on kiistänyt suhteensa Alina Kabajevaan. Hän ei lehden mukaan myöskään osallistunut synnytyksiin.

"Erittäin miellyttävä nainen"

Tages-Anzeigerin lähteiden mukaan Kabajevalla ei ole ollut muuta suhdetta Putinin lisäksi. 

– Se olisi ollut hänelle liian vaarallista.

Ennen toisen lapsen syntymää Moskovassa Kabajeva oli matkustanut salassa Luganoon useita kertoja. Sveitsiläislehden lähde kuvaili Kabajevaa "erittäin miellyttäväksi naiseksi".

– Hän tuli äitinsä ja sisarensa kanssa, mutta ilman henkivartijoita, lähde kertoo lehdelle.

Uusimpien huhujen mukaan Kabajeva ja hänen pienet lapsensa olisivat asuneet Ukrainan sodan ajan syrjäisessä sveitsiläisessä alppimajassa.

Lehden mukaan on olemassa viitteitä myös siitä, että hän olisi viettänyt Sveitsissä aikaa Putinia lähellä olevan oligarkin Gennadi Timtšenkon kanssa. Timtšenkon edustajat ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa sveitsiläislehdelle.

Sveitsin hallituksen edustajien tietojen mukaan Kabajeva ei ole ollut maassa viime aikoina.

Putinilla kaksi virallista lasta ja yksi tunnistamaton tytär

Putinilla on kaksi virallisesti tunnustettua lasta, Maria Vorontsova , 37, ja Katerina Tikhonova, 35. Heidät hän sai ensimmäisen vaimonsa Ljudmila Otsheretnajan kanssa. Putin ja Otsheretnaja erosivat vuonna 2013.

Lisäksi Putinilla on tunnustamaton tytär, Luiza Rozova, 19. Rozovan äiti on suuren venäläispankin osaomistaja ja yksi maan rikkaimmista naisista, Svetlana Krivonogih

Putin on aiemmin kuitannut kyselyt hänen suhteistaan ja lapsistaan toteamalla, että hänellekin on yksityiselämä. 

– Minulla on yksityiselämä, johon en salli puututtavan. Sitä on kunnioitettava.

Kuka on Alina Kabajeva?

Monet venäläiset pitävät Alina Kabajevaa syypäänä Putinin ja Otsheretnajan avioeroon. Myös esimerkiksi Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka on vihjannut Putinin avioeropäätöksen syntyneen Kabajevan "painostettua presidenttiä".

Kabajeva voitti rytmisen voimistelun kultamitalin Ateenassa Kreikassa vuonna 2004. Sydneyssa Australiassa vuonna 2000 hän sai pronssia. 

Urheilu-uransa jälkeen Kabajeva siirtyi politiikkaan, ja hänet valittiin joulukuussa 2007 duuman kansanedustajaksi. Hän on myös muun muassa Venäjän parlamentin urheilukomitean varapuheenjohtaja ja nuorisokomitean puheenjohtaja.

Katso myös: Onko hän Putinin kolmas tytär? "Vladimirin lapsi" piilotti IG-tilinsä sodan alettua - Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa

3:47

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja