Mainos

Palestiinalaisjärjestöt uhkaavat kostaa pidätyksen

Äärijärjestön johtajan pidätys on kiristänyt tunnelmia Lähi-idässä entisestään.

Ääri-islamilaiset Hamas ja Islamilainen jihad -järjestöt uhkaavat Israelia uusilla iskuilla palestiinalaisten poliisin pidätettyä eilen radikaalin PFLP-järjestön johtajan Ahmed Saadatin.

Israelin pääministeri Ariel Sharon asetti Saadatin pidätyksen yhdeksi ehdoksi sille, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vapautuu matkustuskiellosta. Arafat on ollut Israelin asettamassa matkustuskiellossa Ramallahissa joulukuun alusta saakka.

Palestiinalaisten poliisi pidätti Saadatin eilen Ramallahissa Länsirannalla. Pidätys tapahtui pian sen jälkeen, kun palestiinalaismies oli surmannut kaksi juutalaista siirtokuntalaista Länsirannalla.

PFLP varoitti poliittisesta kriisistä

Palestiinan vapautuksen kansanrintama PFLP varoitti tänään, että sen johtajan pidättäminen voi ajaa palestiinalaisten itsehallinnon poliittiselle törmäyskurssille. PFLP on ottanut vastuun Israelin matkailuministerin Rehavam Zeevin murhasta lokakuussa.

-Palestiinalaisten itsehallinnon on ymmärrettävä, että pidätys ajaa sen täydelliseen poliittiseen vastakkaisasetteluun kaikkien kansallismielisten ja islamilaisten palestiinalaisvoimien sekä koko Palestiinan kansan kanssa, PFLP sanoi Damaskoksessa antamassaan lausunnossa.

Sadat palestiinalaiset ovat osoittaneet mieltään eri puolilla Länsirantaa vastalauseena Saadatin pidätykselle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.