Mainos

Palestiinalaisjärjestöt tunnustavat epäsuorasti Israelin

Palestiinalaisjärjestöt tunnustavat epäsuorasti Israelin. Julistuksen toivotaan vähentävän jännitystä taistelevien palestiinalaisryhmien välillä.

Palestiinalaisten johtavat järjestöt ovat sopineet julistuksesta, joka epäsuorasti tunnustaa Israelin valtion, kertovat palestiinalaisviranomaiset. Suurista järjestöistä sopimuksen ulkopuolelle jää vain Islamilainen jihad.

Sopimus syntyi useiden viikkojen neuvottelun tuloksena. Pääministeri Ismail Hanian ja presidentti Mahmud Abbasin on määrä julkistaa sopimus virallisesti myöhemmin tänään.

Julistus antaa kuitenkin äärijärjestö Hamasille liikkumavaraa. Julistuksen mukaan valtionmuodostamista kohti otettavien askeleiden pitää palvella palestiinalaisten toiveita. Maininta antaakin Hamasille periaatteessa mahdollisuuden kieltäytyä tunnustamasta Israelia ja tekemästä sen kanssa mitään sopimuksia.

Julistuksen toivotaan vähentävän jännitystä taistelevien palestiinalaisryhmien välillä. Se saattaa myös korvata Abbasin heinäkuulle kaavaileman kansanäänestyksen.

Viimeisten tietojen mukaan Israelin ilmavoimat ovat hyökänneet Gazan keskustaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.