Mainos

Palestiina: Yhdysvallat ei voi osallistua Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin Trumpin "rikoksen" takia

Yhdysvaltoja ei tulisi ottaa jatkossa mukaan Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin, linjasi palestiinalaishallinto muslimimaiden johtajien kokouksessa keskiviikkona. Taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös tunnistaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Trump kertoi linjauksestaan noin viikko sitten pitämässään puheessa. Samalla hän ilmoitti halustaan siirtää Yhdysvaltain Israelin-suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin.

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas kommentoi asiaa tänään muslimimaiden johtajien kokouksessa Turkissa. Hänen mukaansa Trump suhtautuu Jerusalemiin kuin se olisi amerikkalainen kaupunki.

– Jerusalem on ja tulee aina olemaan Palestiinan pääkaupunki, Abbas sanoi.

Jerusalemin itäosan 1960-luvulla vallannut Israel on julistanut koko kaupungin pääkaupungikseen. Suuri osa YK:n jäsenmaista ei ole kuitenkaan tunnustanut Jerusalemin asemaa Israelin pääkaupunkina. Niin ikään kiistanalaisena pidetään sitä, että koko kaupunki kuuluisi yksin Israelille.

Abbasin mukaan Yhdysvallat ei voi olla mukana Lähi-Idän rauhanneuvotteluissa, sillä se on asettunut asiassa Israelin puolelle.

Abbas kuvaili Trumpin Jerusalem-linjausta ”suurimmaksi rikokseksi” ja sanoi sen rikkovan kansainvälistä oikeutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja