Pakkomielteisesti rakastunut nainen piinasi pankin toimitusjohtajaa – karuja yllätyksiä tämän työhuoneessa asti

Nainen tuomittiin ehdolliseen sakkoihin tämän piinattua pankin toimitusjohtajaa suhteen toivossa.

Tapahtuneen ytimessä oli varsinaissuomalainen pankki vuosina 2020–2022. Sekä syytteessä ollut nainen että vainoamisen uhriksi joutunut mies olivat työskennelleet samassa pankissa. 

Naisen vaihdettua toiseen työpaikkaan oli hän alkanut lähestyä miestä toistuvasti, koska toivoi suhteen syvenevän. Nainen oli ilmeisesti ajatellut työkaveruuden vaihtuvan parisuhteeksi.

Oikeudessa piinatuksi tullut mies kertoi, että tunne ei missään vaiheessa ollut molemminpuolinen.

Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta nykyään se kohdistuu usein myös viranomaisiin 9:06
Rikospaikka: Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta kohdistuu yhä useammin myös viranomaisiin. Katso keskustelu videolta.

Naisella aiempi tuomio pihapiirissä vainoamisesta

Nainen oli jo aiemmin tuomittu vainoamisesta, johon liittyi miehen kotipihalla käymistä ja tälle viestien lähettelyä. Tuomion jälkeen nainen keskittyi viettämään aikaa miehen työpaikalla ja odottelemaan sen pihalla. 

Hän oli myös joitain kertoja yrittänyt ottaa yhteyttä mieheen paitsi suoraan, myös tämän aikuisten tyttärien kautta. Nainen oli myös suunnitellut palaamista töihin takaisin samaiseen pankkiin, mitä pankissa pidettiin tapahtuneen vuoksi täysin poissuljettuna.

Mies kertoi, että nainen olisi päässyt erään toisen samassa rakennuksessa olleen liikkeen tilojen kautta hänen työhuoneeseensa tai sen edustalle henkilökunnan huomaamatta. Tilanteen jatkuessa toimitusjohtajan kerrotaan paitsi ahdistuneen tapahtumista, myös pelänneen, ettei hän koskaan pääse naisesta eroon.

Henkilökunta varpaillaan

Nainen ei ollut aggressiivinen tai riehuvainen, mutta hänen käytöstään luonnehdittiin todistajan sanoin omituiseksi ja puheitaan kummallisiksi. Pakkomielteisesti toimineen naisen edesottamukset herättivät henkilökunnassa vaivaantumista, ja todistajana kuultu pankinjohtaja kuvaili henkilökunnan joutuneen olemaan jatkuvasti varuillaan naisen varalta. 

Pankinjohtajan käsityksen mukaan toivottomasti rakastunut nainen oli haikaillut mahdollista avioliittoa toimitusjohtajan kanssa ja saapunut usein pankkiin pyrkien tapaamaan miestä. Mies oli yrittänyt turvaan työhuoneeseensa lukkojen taakse, mutta toisinaan nainen oli päässyt työhuoneeseen asti. 

Vuonna 1983 syntynyt nainen tuomittiin vainoamisesta 60 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti yli 1700 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat