Pakko laittaa taas lisää huulirasvaa? Tämän vuoksi siihen jää niin helposti ”koukkuun"

Asiantuntijoiden mukaan ihminen ei tule fysiologisesti riippuvaiseksi huulivoiteista. Miksi huulirasvaa sitten on levitettävä jatkuvasti?

Tuntuuko sinusta, että olet koukussa huulirasvaan? Hyviä uutisia: et ole sekaisin. Huulirasva todella on koukuttavaa, kertoo TechInsider.

Huulirasva-addikteille oli jo muinaisessa IRC-Galleriassa oma yhteisö – jopa huulirasvariippuvuus.com on olemassa! Asiantuntijoiden mukaan ihminen ei kuitenkaan tule fysiologisesti riippuvaiseksi huulivoiteista.

Silti voiteen käyttöä ei voi lopettaa. Vähän enää... Sipaisen vain pikkuisen...

Mikä on riippuvuuden syy?

Huulet voivat olla huulivoiteen ainesosille liian herkät. Kun käytöstä on kulunut hetki, alkaa tuntua siltä, että huulet kaipaavat uuden kerroksen voidetta.

Samalla olo tuntuu koukuttuneelta.

Voiteet vaikuttavat ihmisiin eri tavoin: esimerkiksi mentholi rauhoittaa, mutta samalla se saattaa kuivattaa huulia. Salisyylihappo kuorii huulia ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, mutta voi myös ärsyttää.

Ainesosille voi myös allergisoitua; esimerkiksi hajusteet voivat aiheuttaa punoitusta ja kutinaa.

Mikäli huulet tuntuvat kuivilta koko ajan, kokeile vaihtaa nykyinen voide hajusteettomaan, mahdollisimman yksinkertaiseen voiteeseen. Juo myös runsaasti vettä!

Meikkivinkit aurinkoiseen säähän:


Lue myös:

    Uusimmat