Mainos

Pakkasta luvassa koko maahan – talvi kestää ainakin alkuviikon

Tänään on luvassa pakkasta koko maahan ja sää on talvisempi etelää myöten. Lunta ei kuitenkaan ole vielä luvassa.

– Viikonloppuun verrattuna sää on kirkkaampi. Aurinko voi pilkahdella Lapin kaamosalueita lukuun ottamatta. Iltapäivä on poutainen suuressa osassa maata. Lumikuuroja voi tulla vielä aamupäivällä etelässä ja kaakossa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Mäntykannas arvioi, että talvisempi sää kestää ainakin alkuviikon.

– Etelän osalta pakkasjakso saattaa jäädä muutaman päivän pituiseksi. Loppuviikosta ei ole vielä varmuutta, koska ennusteet ovat epävarmoja.

Etelään on luvassa heikkoa pakkasta. Pohjoisessa pakkanen on kireämpää.

– Pohjoisen selkeillä alueilla voi olla parikymmentä pakkasastetta. Paikalliset lämpötilaerot pohjoisessa saattavat olla suuriakin, Mäntykannas kertoo.

Varo liukkautta teillä

Eilisiltaiset ja viimeöiset lumi- ja räntäsateet sekä sään pakastuminen hankaloittavat ajokeliä, ja meteorologi muistuttaakin varovaisuudesta liikenteessä.

– Tieliikenteessä on nyt kaksi haastavaa tekijää. Uudellamaalla tien pinnoille osittain sulanut lumi voi muodostaa jäisen kerroksen ja niilläkin alueilla, missä ei ole satanut, on ollut kosteutta, joka on saattanut muodostaa tielle liukkaan kuurakerroksen, varoittaa Markus Mäntykannas.

– Keski-Suomessa asti kannattaa varautua tänään liukkauteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.