Mainos

Pakkaset ja kylmyys tappavat ihmisiä Euroopassa – kylmyys ei hellitä loppuviikollakaan

Ainakin parikymmentä ihmistä on kuollut Euroopassa kylmien säiden takia.

Äkillisesti viilennyt sää on vaikeuttanut liikennettä niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Esimerkiksi Etelä-Italiassa kouluja on suljettu ja Turkissa on jouduttu rajoittamaan laivaliikennettä Bosporinsalmella lumisateiden iskettyä Istanbuliin, kertoo BBC.

Liikenneongelmien lisäksi pakkaset ovat aiheuttaneet ainakin 10 ihmisen kuoleman Puolassa. Lisäksi useiden on kerrottu kuolleen kylmän takia ympäri Eurooppaa, BBC uutisoi. 

Pohjoisesta Euroopasta on valahtanut alas kylmää ilmaa Kaakkois-Eurooppaan kohti Italiaa ja Kreikkaa, joka on aiheuttanut maissa nollakelit ja lumisateet. Ilmiö tunnetaan nimellä kylmä pisara, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

– Kylmä ilma tulee pysyttelemään näiden maiden päällä ainakin keskiviikkoon asti. Sen jälkeen alkaa jonkin verran lämmetä.

Rinteen mukaan on kuitenkin myös mahdollisuus siihen, että uusi kylmä pisara saapuisi etelään Välimeren päälle tämän viikon loppupuolella.

Kylmän sään rintama on tuonut mukanaan lumipeitteen muun muassa Kreikan saaristoon, jossa on useita pakolaisleirejä.

– Se on mahdollisimman hankala tilanne, koska siellä on paljon ihmisiä, joilla ei ole asuntoa ja esimerkiksi pakolaisia, jotka elävät hyvinkin alkeellisissa oloissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.