Lumimyrsky sai Keski-Euroopan kaaokseen – Alankomaissa lentokenttiä suljettu, Saksassa junat eivät liiku ja Britanniassa annettu säävaroitus

Darcy-lumimyrsky ja kylmät pakkaset koettelevat nyt Keski-Eurooppaa. Alankomaissa, jossa tällaista lumimyrskyä ei ole nähty vuosikymmeneen, koronatestauspaikat jouduttiin sulkemaan sääolosuhteiden vuoksi.

Alankomaissa varoitettiin sunnuntaina vaarallisista sääolosuhteista, kun tuulenpuuskat puhalsivat jopa 90 kilometriä tunnissa lisäten pakkasen purevuutta. Pakkasta on ollut noin 6 astetta ja öisin lämpötila on laskenut alle -10 asteeseen. Samalla lunta on tullut 5-30 senttiä alueesta riippuen.

Viimeksi Alankomaissa on koettu virallisen määritelmän täyttävä lumimyrsky tammikuussa 2010.

Alankomaissa on jouduttu myös sulkemaan lentokenttiä, esimerkiksi Eindhovenin kenttä suljettiin ja lennot ohjattiin Saksaan.

Myrsky koettelee myös muuta Eurooppaa

Darcyksi nimetty lumimyrsky vaikuttaa myös Saksassa. Siellä junaliikenne maan pohjoisosiin on jouduttiin sunnuntaina keskeyttämään lumentulon vuoksi, ja tilanne näyttää jatkuvan ennallaan myös maanantaiaamuna.

Liikennettä on haitannut myös jäinen sade, joka tekee teiden pinnoista erittäin liukkaita. Sunnuntaipäivällä liikenneonnettomuuksia oli raportoitu yli 200 ympäri Saksaa.

Myös Iso-Britanniassa liikenne useilla junareiteillä on keskeytetty. Essexissä ja Suffolkissa suljettiin sunnuntaina koronatestauspisteet.

Britannian viranomaiset antoivat maanantaiaamuna varoituksen vaarallisesta ajokelistä ja mahdollisista sähkökatkoksista.

Britannian itäosissa mitattiin sunnuntaina lähes 15 senttimetriä lunta, ja maanantaina odotetaan satavan saman verran lisää.   

Euroopassa on ollut viime päivinä tavanomaista kylmempää voimakkaan pohjoisvirtauksen vuoksi.  

Myös Suomessa odotetaan tällä viikolla ehkä koko talven kylmintä viikkoa.

Katso myös: Tämä viikko on ehkä talven kylmin – ulkoilusäät ovat hyvät, jos pukeutuu hyvin ja kestää kylmyyttä

Ensi viikko on ehkä talven kylmin – ulkoilusäät ovat hyvät, jos pukeutuu hyvin ja kestää kylmyyttä 5:14

Lue myös:

    Uusimmat