Mainos

Pakkaa käsimatkatavaroihin aina nämä 13 asiaa

Ulkomaille lähtiessä kannattaa aina varautua mahdollisiin viivästyksiin ja mutkiin matkassa. Mitä kauempana ja useamman välilaskun takana määränpää on, sitä todennäköisemmin aikataulut jossain vaiheessa pettävät tai matkalaukku eksyy väärään koneeseen. Pakkaa käsimatkatavaroihin aina seuraavat asiat – niistä on iloa silloinkin, kun matka sujuu täysin suunnitelmien mukaan.

1. Silmäsuoja

Silmäsuoja himmentää tarvittaessa aamuauringon tai lentokoneen kirkkaat valot ja mahdollistaa nokoset. Harkitse myös korvatulppien pakkaamista.

2. Antibakteeriset puhdistusliinat

Lentokoneet ja -kentät ovat oikeita taudinaiheuttajien keitaita suurten ihmismassojen vuoksi. Puhdistusliinoilla on helppo siistiä sotkut ja puhdistaa kädet säännöllisin väliajoin, esimerkiksi ennen ruokailua.

3. Ylimääräinen paita tai huivi

Lentokoneessa on aina joko liian kylmä tai kuuma. Kerrospukeutuminen on kaiken a ja o. Mukaan kannattaa napata kaulahuivi, joka suojaa täysillä hönkivältä tuuletukselta ja toimii samalla vilttinä. Myös ylimääräinen paita on syytä olla mukana.

4. Varasukat

Jalat on mukava työntää lentokoneessa ylimääräisiin sukkiin, jos lattian rajassa puhaltaa kylmä ilmavirta. Jos matka on pitkä, varsinkin kesäaikaan voi olla hyvä idea vaihtaa joka tapauksessa jossakin vaiheessa puhtaat sukat jalkaan.

5. Särkylääke

Matkustaessa ei ole mukava kärsiä säryistä, ja migreenin sietokynnys on luultavasti alempi kuin kotisohvalla lepäillessä. Siksi mukaan kannattaa ottaa aina varuiksi pari tablettia särkylääkettä. Myös kaikki muut tarvittavat lääkkeet kannattaa pakata käsimatkatavaroihin ruuman sijaan, reseptin kera.

6. Kopio passista

On ikävää, jos passi katoaa ulkomailla. Valokopio jouduttaa mitä luultavimmin kotiinpaluuta ja asioiden selvittämistä. Passikopiota ei kannata taitella passin väliin eikä sulloa ruumaan menevään laukkuun, joka saattaa päätyä Lontoon sijasta vaikka Timbuktuun.

7. Hammasharja

Hampaiden pesu ja kasvojen huuhtelu viileällä vedellä saattaa virkistää pitkän matkapäivän aikana. Hammasharja on aarre myös, jos kotimatka venähtää esimerkiksi lennon peruuntumisen takia yhdellä yöllä.

8. Käteistä

Elämme korttimaksujen aikaa ainakin Suomessa, mutta matkalle lähtiessä käteisen arvoa ei kannata aliarvioida. Joissain kohteissa kortin käyttäminen ei ole yleistä tai täysin turvallista. Ylimääräiset eurot saattavat tulla tarpeeseen jo ilmassa, jos lentokoneiden maksuyhteydet takkuilevat.

9. Tyhjä vesipullo

Juomista ei voi kuljettaa turvatarkastuksen läpi, mutta tyhjän juomapullon voi. Pullo on kätevä täyttää ainakin suomalaisella vesijohtovedellä turvatarkastuksen jälkeen, jolloin kallista pullovettä ei tarvitse edes harkita. Perillä voi olla kätevämpää, ekologisempaa ja halvempaa ostaa isoja vesipulloja ja kaataa niistä täytettä omaan pulloon.

10. Naposteltavaa

Pieni naposteltava, kuten pussillinen pähkinöitä tai myslipatukka, saattaa pelastaa päivän. Seurueessa on yleensä aina joku, jonka hermot kiristyvät viulunkieleksi, jos edellisestä ateriasta on kulunut liian kauan.

11. Xylitol-purkkaa ja kurkkupastilleja

Matkustaessa tulee usein poikettua pitkin päivää kahviloihin, ravintoloihin ja jäätelökioskeille. Silloin hampaatkin joutuvat alttiiksi happohyökkäyksille paljon useammin kuin arkena. Mukaan kannattaa napata jo kotoa hammasystävällistä purukumia, sillä xylitol on maailmalla melko tuntematon aine. Kurkkupastillit taas raikastavat hengityksen ja helpottavat oloa, jos lentokentän tuuletus saa kurkun käheäksi ja turvoksiin.

12. Kuulokkeet

Musiikin tai äänikirjan kuuntelu pelastaa tylsän hetken. Ne auttavat myös säilyttämään hermot, jos lentokoneessa tai junassa viereen istahtaa vaikka huonotuulinen taapero.

13. Lehti tai pokkari lukemiseksi

Lehti tai pokkari viihdyttää matkustaessa eikä vaadi toimiakseen WiFi-yhteyttä. Multilingvisti hankkii paikallista lukemista kohdemaassa, mutta jos esimerkiksi portugalin tai arabian opinnot ovat vasta ajatuksen tasolla, kannattaa varautua jo kotimaan lehtihyllyllä.

Lähde: Pure Wow

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.