Pakistan syytti Intiaa Kashmirin pommittamisesta

Pakistan syytti tänään Intiaa sotilastukikohdan pommittamisesta Pakistanin-puoleisessa Kashmirissa. Pakistanin mukaan Intia teki ilmaiskun vuoristossa sijaitsevaan tukikohtaan sen jälkeen, kun sen jalkaväkijoukot olivat kärsineet "merkittäviä tappioita" hyökättyään asemalle.

Pakistanin armeijan edustajan, kenraalimajuri Rashid Qureshin mukaan Intian toimet olivat erittäin vastuuttomia ja konfliktia laajentavia. Pakistan ei Qureshin mukaan kärsinyt tappioita iskussa.

Intia kiisti tiedot ilmaiskuista perättöminä. Intian ilmavoimien edustajan mukaan väitteissä ilmaiskusta ei ole mitään perää, ja maan armeijan edustaja sanoi alueella käydyn vain tavanomaista tykistön laukaustenvaihtoa.
Edellisen kerran Kashmirin konfliktissa tehtiin ilmaiskuja vuonna 1999 Kargilin alueella. Tuolloin iskut suistivat maat sodan partaalle.

Qureshin mielestä isku on sidoksissa Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Richard Armitagen vierailuun alueelle. Armitage saapui Delhiin tänään ja jatkaa matkaansa Islamabadiin lauantaina.

-Aina kun alueelle saapuu jokin korkean tason vierailija, Intian hallituksella on tapana järjestää välikohtauksia tai muuten syventää konfliktia, hän sanoi.

Intia ja Pakistan ovat marssittaneet maiden väliselle rajalle yhteensä noin miljoona sotilasta. Kiista Kashmirista roihahti viime joulukuussa, kun pakistanilaisiksi sisseiksi epäillyt miehet hyökkäsivät Intian parlamenttiin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat