Pakastin tyhjäksi – marjat herkuiksi

Nyt on oiva aika tyhjentää pakastin viime kesän marjoista. Näillä pakastetaikinaresepteillä loihdit marjoista käden käänteessä suussa sulavia herkkuja.

Pakastemarjoista ja Myllyn Paras -pakastetaikinoista saa valmistettua pienellä vaivalla suuria nautintoja. Tee tilaa kesän tuoreille marjoille ja leivo viime vuoden sadosta parhaimmat kevätherkut.

Marjamisu tuo vedenkielelle. Tiramisusta ideoitu herkku tosin valmistuu esikuvaansa huomattavasti helpommin ja nopeammin! Jäädytetty vadelma-tiramisu puolestaan on mainio vaihtoehto, jos haluaa valmistaa jälkiruuan jo valmiiksi pakastimeen.

Viime vuoden mustikat puolestaan maistuvat parhaimmalta mustikkahyveen muodossa. Myös mustikkakukkona tunnettu herkku syntyy rukiista, joten kyseessä on terveellinen vaihtoehto.

Mustikka on vastustamaton yhdistelmä myös tuoreen pullan kanssa. Pyöräytä suussa sulavat marjapullat kätevästi valmiista pakastetaikinasta.

Marjapullat

16 kpl
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
4-5 dl vadelmia, puna- tai mustaherukoita, mustikoita tms.
2 rkl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
n. 1 dl hillosokeria

Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.

Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin 45 min–1 tunti).

Sekoita marjat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen sokeri-jauhotettuja marjoja.

Ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Vinkki: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.

Herkkuja raparperista

Jos pakastimestasi löytyy vielä raparperia viime vuodelta, on nyt korkea aika leipoa niistä jotain hyvää ennen kuin uusi sato on jo ovella. Kätevimmin teet raparperipiirakan valmiista pakastetaikinasta.

Vaihtelua perinteiseen raparperipiirakkaan saa toscasta. Makea kauratoscakuorrute tuo miellyttävää vastapainoa raparperin kirpeyteen.

Marjapiiraat kauramurotaikinasta

Puolukoille tai karpaloille voi olla hankala keksiä käyttötarkoitusta niiden kirpeän maun takia, mutta tämä resepti sopii kuin nakutettu pakastimen "ongelmamarjoille". Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua.

Noin 16 kpl
1 pkt Myllyn Paras -kauramurotaikinaa (400 g)

Vuokiin:
3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.
Täyte:
2 dl kermamaitoa
200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
2 kananmunaa
n. ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille.

Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

Vinkki: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies-suklaamurotaikinasta.

Teksti: MTV3
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Kuvat: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat