Pakastimen sulattaminen käy nopeasti, kun taitaa oikeat niksit. Jäisen pakastimen sulattaminen kannattaa, sillä jääkerros kuluttaa enemmän sähköä ja vie turhaa tilaa.
Jos pakastimesi vetelee viimeisiään, etkä pidä pakastimen säännöllisestä sulattamisesta, kannattaa kääntyä uuden no frost -teknologian puoleen. Tällaista pakastinta ei tarvitse sulattaa itse, vaan pakastimessa on automaattinen sulatusohjelma, joka sulattaa itse itsensä.
Vanhan mallin pakastimen sulatus taas onnistuu pikaisesti näillä neuvoilla:
Pakastimen pikasulatus
– Tarvitset suuren pahvilaatikon, sanomalehtiä ja paljon pyyhkeitä pakastimen eteen sekä syvän uunipellin tai suuren uunivuoan.
– Kiehauta vettä.
– Sammuta pakastin ja avaa sen ovi.
– Tyhjennä pakasteet laatikkoon ja peitä ne sanomalehdellä.
– Ota irtolaatikot ynnä muut pois pakastimesta. Jätä kuitenkin muutama hylly pakastimeen, sillä tarvitset niitä vuokien ja peltien asetteluun.
– Laita uunipelti tai -vuoka pakastimen ylähyllylle ja kaada siihen kiehuva vesi.
– Laita pakastimen ovi kiinni.
– Kiehauta lisää vettä ja kaada se astioihin.
