Päivi Räsänen ihmeissään liikkumisrajoitusten poikkeuksista: Alkoholin myynti sallitaan, mutta kirkkojen rukous- ja ehtoollishetket kiellettäisiin

Hallitus julkaisi lakiehdotuksensa liikkumisrajoituksista 4:12
Tällainen on hallituksen ehdotus liikkumisrajoituksiksi

Ex-ministeri ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää ristiriitaisena, että hallituksen kaavailemat liikkumisrajoitukset sallisivat käynnin Alkossa mutta kirkkojen rukous- tai ehtoollishetket kiellettäisiin.

– Onko hallituksen mielestä alkoholi sellainen ”henkilökohtaisen elämän kannalta välttämätön tarvike”, jonka saamiseksi liikkuminen ja myymälässä asioiminen tulee turvata, mutta sen sijaan perusoikeuksiin kuuluvaa uskonnonvapautta rajoitetaan, kun ehtoollis- ja rukoushetkiin osallistuminen kiellettäisiin, Räsänen kysyy.

Räsänen nostaa esille, että eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden seurakunnissa on järjestetty nettijumalanpalveluksien lisäksi tiukoin turvajärjestelyin ehtoollis- ja rukoushetkiä, joissa on noudatettu kuuden hengen rajoituksia, maskisuosituksia ja pitkiä turvavälejä.

– Niillä on ollut suuri merkitys kristityille myös korona-ajan yli jaksamisen kannalta. Korona-ajan yli jaksamisen edellytyksenä on se, että kansalaiset kokevat myös tulevansa kohdelluiksi oikeudenmukaisesti, Räsänen jatkaa.

Räsänen jättää kannanotossaan kuitenkin huomioimatta ne mahdolliset haittavaikutukset, joita seuraisi ruokakaupoissa myytävää alkoholia vahvempien tuotteiden myynnin kieltämisestä.


Lue myös:

    Uusimmat