Lappeenrannan päiväkotipalon sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön – palon epäillään saaneen alkunsa loisteputkivalaisimesta

Lappeenrannassa steinerpäiväkoti Tontuntuvassa syttyi eilen illalla tuhoisa tulipalo.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan Valtakadulla sijaitsevan rakennuksen sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön.

Leviämisen vaaraa naapurirakennuksiin ei pelastuslaitoksen mukaan kuitenkaan ollut.

Tulipalo aiheutti merkittäviä vaurioita 1800-luvun lopulla rakennetun kaksikerroksisen tiili- ja puurunkoisen talon sisätiloihin.

Päiväkodissa on päiväsaikaan 25 lasta ja viisi työntekijää. Heistä kukaan ei ole kuitenkaan joutunut vaaraan palon vuoksi. Viimeiset ihmiset poistuivat rakennuksesta noin tunti ennen hälytyksen tuloa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen eilen illansuussa hiukan ennen puoli kuutta. 

Rikosta ei epäillä

Poliisi ja pelastuslaitos ovat suorittaneet tapahtumapaikalla palonsyyntutkintaa, jonka perusteella palon syttymiseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että paikkatutkinnan perusteella palon epäillään syttyneen rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevan huoneen vanhasta loisteputkivalaisimesta, joka oli vikaantunut.

Poliisin arvion mukaan palosta ja sammutustöistä aiheutuneet omaisuusvahingot ovat huomattavat, mutta tässä vaiheessa poliisilla ei ole tarkempaa tietoa vahinkojen rahallisesta arvosta tai siitä, kuinka mittavia korjaustöitä vahinkojen korjaaminen edellyttää. 

Päivitetty 15.42: Poliisitiedotteen pohjalta laaditut tiedot mahdollisesta syttymissyystä.

Lue myös:

    Uusimmat