Päiväkodissa todettu koronatartunta Vantaalla – viisi lasta altistunut taudille

Porvoolaiskoulussa todettu koronavirustartunta – johtava lääkäri kommentoi tapausta suorassa lähetyksessä 4:31
MTV Uutiset Live: Porvoolaiskoulussa todettiin korona miltei heti, kun koulut avattiin.

Vantaalla Ruokopillin päiväkodissa on todettu koronatartunta henkilökunnan jäsenellä. Henkilökunnasta yksi ja lapsista viisi on altistunut ja asetettu karanteeniin. 

Varhaiskasvatuspäällikkö Leena-Mari Tornivaara kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on ensimmäinen päiväkodin henkilökunnan jäsenellä todettu koronatartunta Vantaalla.

– Päiväkodin toinen työntekijä ja viisi lasta ovat altistuneet ja karanteenissa.

Aiemmin tartuntoja on ollut alueen päiväkoti-ikäisillä lapsilla muutamia.

Erityisjärjestelyt käytössä

Tornivaaran mukaan alueen päiväkodeissa on käytössä erityisjärjestelyitä, joilla koronatartuntojen mahdollisuutta pyritään minimoimaan. 

– Vanhemmat eivät tule tuomaan lapsia sisälle, lapset ovat pysyvissä pienryhmissä ja mahdollisimman paljon samojen aikuisten kanssa. Tiloja käytetään siten, pienryhmät sekoittuvat mahdollisimman vähän. Lisäksi pidämme  huolta käsihygieniasta ja emme esimerkiksi järjestä henkilökunnan kokouksia pienissä, suljetuissa tiloissa. 

Vantaa seuraa tarkasti varhaiskasvatuksen käyttöastetta päivittäin. Päiväkodissa on nyt vähemmän lapsia kuin normaalioloissa.

– Esimerkiksi tänään 58 prosenttia koko kaupungin lapsista on varhaiskasvatuksessa. Poikkeustilan aikana käyttöaste oli alimmillaan 20 prosentin luokkaa, mutta se on hiljalleen kasvanut viikoittain.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat