Päiväkodin opettajan epäillään syöttäneen lapsille myrkytettyä puuroa – uhrina jopa 23 lasta

Kiinalaisen päiväkodin opettajan epäillään syöttäneen lapsille myrkytettyä puuroa.

Päiväkodin opettaja pidätettiin Kiinassa, sillä hänen epäillään syöttäneen jopa 23 lapselle myrkytettyä puuroa. Asiasta uutisoi muun muassa Independent.

Myrkkypuuroa syöneet lapset vietiin tietojen mukaan sairaalaan. Valtiollinen uutistoimisto Xinhua kertoo, että useimmat lapsista päästettiin kotiin, mutta yhdellä oli vakavia oireita.

Teosta epäillystä opettajasta on toistaiseksi kerrottu vain hänen sukunimensä Wang. Poliisin mukaan puuron sekaan livautetun aineen uskotaan olevan natriumnitriittiä.

Natriumnitriitti lukeutuu säilöntäaineisiin, ja sitä käytetään lähinnä liha- ja kalajalosteiden säilyvyyden parantamiseen. Sitä voidaan käyttää myös ruudin ainesosana.

Ylialtistuminen aineelle voi olla jopa kuolettavaa. Poliisi etsii yhä teon motiivia. Kiinassa päiväkodissa olevat lapset ovat tyypillisesti 3–6-vuotiaita.

Kiinassa lapsiin kohdistuneita väkivaltaiskuja

Kiinassa koululaisiin on kohdistunut viime aikoina joitakin väkivaltaisia hyökkäyksiä, joiden motiivina on ollut kosto tai mielenterveysongelmat.

Viimeksi tammikuussa Pekingissä koulun 49-vuotias huoltomies pahoinpiteli vasaralla 20:tä koululaista. Mies oli päättänyt kostaa työsopimuksensa päättymisen vahingoittamalla lapsia.

Huhtikuussa viime vuonna 28-vuotias mies puukotti yhdeksää yläasteen oppilasta näiden kotimatkalla Shaanxissa Pohjois-Kiinassa. Puukottaja teloitettiin syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat