Päivään saa ilonpilkahduksia helposti – katso vinkit!

Onnellisuuden ja ilon tavoittelut ovat tärkeitä päämääriä.

Joka päivä ei välttämättä tule herättyä suuri hymy huulilla. Onnellisuus ei kuitenkaan pääse karkaamaan käsistäsi, jos nautit pienistä asioista.

Lemmikit

Eläinten kanssa vietetty aika rentouttaa ja tuo myös paljon iloa molempien arkeen. Jos siis omistat lemmikin, niin käy tätä lenkillä ja vietä sen kanssa paljon aikaa.

Auringonvalo

Talvella auringonvalosta ei liiemmin pääse nauttimaan, mutta yritä kuitenkin ajoittaa ulkona vietetty aika valoisiin hetkiin. D-vitamiinin syöminen kannattaa myös. Näin mieli pysyy virkeänä ja näkyy myös iloisuutena.

Urheilu

Erityisesti juokseminen vaikuttaa mielialaan piristävästi. Se myös lieventää ahdistusta, joten nosta hiki pintaan ja juokse paha mieli kaukaisuuteen.

Lue kirjaa

Tutkimusten mukaan yksi tehokkaimmista keinoista päästä eroon stressistä on kadota tarinoiden ihmeelliseen maailmaan. Ota kirjahyllystäsi siis joku kirja ja unohda omat ongelmasi. Saatat myös löytää uusia ja yllättäviä näkökulmia joihinkin haasteisiin.

Siivoa

Usein tulee stressattua aivan turhista asioista ja sotkuinen asunto ei asiaa ainakaan auta. Tiskaa siis tiskit tai kuuraa pönttö puhtaaksi. Samalla kulutat muutaman kilokalorin ja huomaat ajatustesi siirtyvän stressaavista asioista toisaalle. Tutkimuksien mukaan ihmiset joiden kodit ovat siistejä ja hyvin järjesteltyjä, ovat usein muita terveempiä ja aktiivisempia.

Kuuntele musiikkia

Musiikin kuuntelu vähentää muun muassa stressiä. Luvan kanssa saa siis kuunnella lempiartistisi kappaleita normaalia kovempaa. Vaikutus on entistä voimakkaampi, jos hieman tanssit musiikin tahtiin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat