Paistettua graavattua lohta ja vihannes kastiketta"Nicoise"16.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana keittiömestari Hans Välimäki ravintola Chez Dominiquesta

Paistettua graavattua lohta


600 g lohta (nahka päällä, ilman suomuja)
3 rkl merisuolaa / kg
2 tl sokeria maustepippuria, valkopippuria tilliä

1. Mausta lohifile merisuolalla, sokerilla, pippureilla ja hienonnetulla tilillä.
2. Kääri voi- tai leivinpaperiin tiukkaan kääröön ja anna maustua jääkaapissa korkeintaan 12 tuntia.
3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja paista palat paistinpannulla voissa.

Vihanneskastike


"NICOISE"

1 valkosipulin kynsi (uunissa kypsytetty)
puolikas kesäkurpitsa (pieni)
puolikas munakoiso
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
2 tomaatin liha (kuivattu käy myös mainiosti)
2 keitettyä perunaa
1/4 prk mustia oliiveja
2 dl hyvää oliiviöljyä
persiljaa, korianteria, basilikaa, ruohosipulia, suolaa, pippuria
sitruunaa
2 keitettyä kananmunaa (koristeeksi)
puoli prk anjovista tai sardellia

1. Laita muutama kokonainen valkosipuli alumiinifoilioon, lisää tilkkanen oliiviöljyä. Kypsennä valkosipulit uunissa 250 asteessa, kunnes ihana valkosipulin tuoksu leijailee huoneeseen; silloin valkosipulin kynnet ovat pehmenneet. Säilytä kypsät valkosipulin kynnet tiiviissä lasipurkissa jäkaapissa. Käytä tähän ruokaan yksi valkosipulin kynsi.
2. Kuutioi kaikki kasvikset ja yhdistä öljyn kanssa.
3. Hienonna yrtit ja lisää vihannes-öljy seokseen.
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna marinoitua muutama tunnin ajan.
5. Lämmitä vihanneskastike varovasti ennen tarjoilua.
6. Koristele sitruunaviipaleilla, kananmunalohkoilla ja anjoviksilla ja tarjoa paistetun graavin lohen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat