Mainos

Paint-fanien palaute yllätti Microsoftin – ohjelma ei katoa kokonaan

Nostalgikot järkyttyivät maanantaina, kun selvisi, että Microsoft aikoo poistaa klassikkosovelluksen maineessa olevan kuvankäsittelyohjelma Paintin Windows 10 -käyttöjärjestelmän seuraavan päivityksen myötä.

Sosiaalinen media täyttyi epäuskoisista viesteistä ja suruntäyteisistä kuvista, jotka olivat, tietenkin, laadittu Paint-ohjelmalla.

Microsoft julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se kertoi, että yhtiön saamat viestit 32-vuotiaasta ohjelmasta ovat yllättäneet yhtiön täysin.

– Olemme oppineet, että 32 vuoden jälkeen MS Paintilla on paljon faneja. --- Paintia koskevien kommenttien jälkeen haluamme selventää asiaa ja jakaa hyviä uutisia, Microsoft kirjoittaa.

MS Paint ei ole yhtiön mukaan katoamassa kokonaan, vaan se löytyy tulevaisuudessa Windows Storesta, josta ohjelman saa ilmaiseksi. Käytännössä siis ohjelma ei tule enää löytymään seuraavan päivityksen yhteydessä automaattisesti käyttöjärjestelmästä.

Paint oli mukana jo Windowsin ensimmäisessä versiossa vuonna 1985. Se oli monille tietokoneen käyttäjille ensimmäinen kokemus kuvankäsittelyohjelmista. Vuonna 1998 Paintia päivitettiin niin, että sillä pystyi tallentamaan kuvia jpeg-muodossa.

Vaikka Paint on ollut ominaisuuksiltaan melko rajallinen, se on helppokäyttöisyytensä ja laajan levinneisyytensä vuoksi ollut suosittu ja monille nostalginen ohjelma.

Microsoft kertoo, että se aikoo jatkaa Paintin uusimman version Paint 3D:n kehitystä.


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.