Ravitsemusasiat jakavat toisinaan voimakkaastikin mielipiteitä. Miksi syömisestä on paisunut kiistakapula? Ravitsemusfysiologian professori kertoo oman kantansa aiheeseen.
Vältä hiilihydraatteja, vältä rasvaa, vältä sokeria − nämä ovat vain muutamia niistä lukuisista neuvoista, joita meille paukutetaan. Ei ihme, jos ajatuskin niin sanotusti "oikein syömisestä" ahdistaa. Mikä on oikeasti tärkeää?
Ravitsemusfysiologian professori Riitta Korpela vastaa kysymykseen ilman konstailua. Vanha sanonta todellakin pitää paikkansa: ihminen on sitä mitä syö.
− Me tarvitsemme ruoasta energiaa ja suojaravintoaineita eli proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ihmisen pitäisi syödä sellaista ruokaa, jossa on paljon suojaravintoaineita suhteessa energiaan, Korpela aloittaa.

