Painon kanssa jojoilu on tullut tutuksi Niina Kuhdalle: "Olen hyvä eksyttämään kiloja, mutta ne löytävät aina takaisin"

1:23
Videolla Niina Kuhta murtuu kyyneliin kertoessaan pelostaan, joka liittyy hänen terveydentilaansa.

Yrittäjä Niina Kuhta toivoo Olet mitä syöt -ohjelman järkeistävän hänen ruokavaliotaan.  

Miss Plus Size 2018 ja yrittäjä Niina Kuhta on yksi uuden Olet mitä syöt -kauden osallistujista.

Kuhta on osallistunut aikaisemmin muun muassa Suurin pudottaja -kisaankin, mutta karistetut kilot ovat aina tulleet takaisin muun muassa epäsäännöllisen syömisen johdosta.

– Vannotin, etten ikinä tee mitään tv:seen ja laihduttamiseen liittyviä juttua, mutta tässä sitä ollaan, Kuhta nauraa kertoessaan MTV Uutisille. 

Kuntotasoon ennen ohjelmaan osallistumista Kuhta kuivalee huonoksi. Esimerkiksi uimapuvun pukeminen käy hänen mukaansa työstä. 

– Se on ähkimistä ja puhkimista. Korona-aika olisi voinut mennä kuntoilunkin suuntaan, mutta ainoa nautintoni koronan aikaan oli ruoka ja viini, yrittäjä myöntää. 

Ohjelmaan osallistumisella Kuhta kertoo tavoittelevansa ennen kaikkea hyvää oloa ja terveyttä. Toki myös ulkonäölliset muutokset ovat hänen mukaansa tervetulleita. 

– Terveys on ainut syy osallistumiselleni, mutta kyllähän terveyden mukana myös ulkonäkö kohenee.

Painon kanssa jojoilu on myös tullut Kuhdalle tutuksi. Erityisesti ruokavalio odottaa järkeistämistään. 

– Olen hyvä eksyttämään kiloja, mutta ne löytävät aina takaisin. Olen pahimman luokan jojottaja. Ajattelen usein niin, että kun olen laihtunut, en enää koskaan liho takaisin. Mitä enemmän ikää tulee, sen vaikeampaa laihtuminen kuitenkin on. 

– Olen laihduttaessani ehdoton ja ehkä se on myös syy sille, miksi retkahdan. En osaa edelleenkään syödä oikein ja kiellän itseltäni asioita. Tasapaino puuttuu kokonaan. 

Kuhta kertoo syyllistyvänsä myös suomalaisille tuttuun kahvin juontiin. Vaikka aamukahvi ei itsessään ole huono asia, paikkaa Kuhta sillä usein sekä aamupalan että lounaan - joskus jopa päivällisen.

– Olisin tänäänkin juonut jo seitsemän kuppia kahvia, mutta maito pääsi loppumaan. Olen todellinen kahviaddikti enkä ole syönyt tänään mitään. 

Olet mitä syöt MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja