Pahennatko flunssaa tietämättäsi? Vältä seitsemän virhettä!

Onko flunssa vienyt voimasi? WebMD listasi, miten saatamme tietämättämme pahentaa tautia entisestään.

Teeskentelet, ettet ole sairaana

Flunssaa ei voi jättää huomiota. Sairastuneen on pidettävä huolta itsestään. Keho tarvitsee ylimääräistä energiaa taistellakseen infektiota vastaan. Jos yrittää vain "puskea" flunssan tai varsinkin kuumeen läpi, uupuu ja tauti mahdollisesti pahenee.

Et nuku tarpeeksi

Riittävä uni on tärkeää vastustuskyvylle. Väitetään, että alle seitsemän tunnin yöunet kolminkertaistavat riskin sairastua flunssaan. Jos tauti on jo päällä eikä oireilta pysty öisin nukkumaan, kannattaa yrittää mennä aikaisemmin sänkyyn tai ottaa päiväunia. Ylimääräistä lepoa tarvitaan, hankitaan se sitten miten tai milloin tahansa.

Stressaat

Stressaantuneena flunssaan sairastuminen voi olla todennäköisempää. Ajan myötä stressihormonien korkea taso saattaa estää vastustuskykyä toimimasta normaalisti. Lopputuloksena on useampia sairaspäiviä.

Juot liian vähän

Sairaana pitää juoda paljon nestettä, sillä se auttaa vähentämään limaa ja tukkoisuutta. Niin vesi, mehu, lämmin tee kuin keitotkin käyvät tarkoitukseen.

Juot alkoholia

Liika alkoholin juominen aiheuttaa nestehukkaa, mikä voi pahentaa flunssan oireita. Alkoholilla läträäminen saattaa myös heikentää vastustuskykyä ja johtaa haitallisiin yhteisvaikutuksiin mahdollisten flunssalääkkeiden kanssa. Alkoholin juomisesta kannattaa pidättäytyä, kunnes tauti on kokonaan peitottu.

Käytät liikaa tukkoisuutta vähentäviä sumutteita

Nenäsumutteiden käytössä ei pitäisi mennä liiallisuuksiin. Ne kyllä toimivat hyvin, mutta väitetään, että jos niitä käyttää jatkuvasti yli kolmen päivän ajan ja sitten lopettaa, tukkoinen nenä voi muuttua entistä pahemmaksi.

Tupakoit

Tupakoijat sairastuvat flunssaan useammin kuin savuttomat ihmiset. Tupakoijien flunssat myös kestävät pidempään. Koska tupakointi vahingoittaa keuhkoja, flunssan karkottamisesta tulee vaikeampaa. Jos siis sairastat, älä tupakoi äläkä anna kenenkään ympärilläsi tupakoida.

Lähde: Webmd.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat