Pahasti rakoillut tulitauko Pohjois-Syyriassa päättyy – Turkin ja Venäjän presidentit tapaavat Sotshissa, pääaiheena Turkin sotatoimet

Presidentti Donald Trump paljasti, että Yhdysvalloilla on ydinaseita Turkissa – tällainen merkitys möläytyksellä on 13:59
Presidentti Donald Trump paljasti hiljattain, että Yhdysvalloilla on ydinaseita Turkissa.

Turkin ja USA:n sopima pahoin rakoillut tulitauko päättyy muodollisesti tänä iltana.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin tänään Sotshissa. Keskustelujen pääaihe on Turkin sotatoimet Pohjois-Syyriassa.

Venäjä on tukenut Syyrian hallintoa, jonka joukot ovat sopineet yhteistyöstä Turkin hyökkäyksen kohteena olevien kurdien kanssa. Erdoganin ja Putinin on arveltu sopivan jonkinlaisesta aluejaosta Pohjois-Syyriassa.

Tänään illalla päättyy muodollisesti Turkin ja Yhdysvaltojen sopima viiden päivän tulitauko Pohjois-Syyriassa. Käytännössä tulitauko ei ole keskeyttänyt sotatoimia.

Turkki käynnisti hyökkäyksen Pohjois-Syyriassa sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump oli ilmoittanut Yhdysvaltain sotilaiden vetäytyvän alueelta.

Turkin mukaan operaation tarkoituksena on luoda Syyrian puolelle suoja-alue kurditerroristien uhkaa vastaan.

Presidentti Erdogan haukkui eilen Turkin toimia arvostelleet muut Naton jäsenmaat ja Euroopan unionin asettumisesta terroristien puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat