Mainos

Paavo Väyrynen avautuu vakavista sydänongelmistaan – rahavaikeudet pakottivat jatkamaan työntekoa

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen valottaa tuoreessa kirjassaan terveydentilaansa. Hänellä oli todettu vuonna 2007 sepelvaltimotauti, mihin liittyvät terveysongelmat haittasivat Urho ja hänen kisällinsä -näytelmän esityksiä viime kesänä. Väyrynen kärsi kuitenkin talousvaikeuksista eikä siksi perunut hyvin ennakkoon myyneitä esityksiä.

Väyrynen kirjoittaa tänään julkaistussa kirjassaan Kukahan nämäkin sotkut selvittää? tunteneensa olonsa huonoksi jo pidemmän aikaa. 

– Olin jo keväästä asti tuntenut itseni jotenkin huonovointiseksi ja väsyneeksi. Heinäkuun alussa otin yhteyden Meilahden sairaalaan sydäntutkimusosastolle.

Väyryselle tehtiin perustelliset tutkimukset. Diagnoosina oli sydämen eteisvärinä. Väyrynen sai verenohennuslääkettä ja lähetteen operaatioon, jolla sydämen rytmit saataisiin kohdilleen.

– Rytminsiirto toteutettiin torstaina 28. heinäkuuta. Kun aikaa verenohennuslääkityksen aloittamisesta oli kulunut kolme viikkoa, tarvittiin ultraäänikuvaus, jolla varmistettiin, ettei eteiskammiossa ollut hyytymiä. Siirto onnistui, ja rytmit ovat sen jälken olleet kohdallaan.

Konkaripoliitikko kertoo saaneensa sydäninfarktin kesällä 2007, minkä jälkeen hänelle tehtiin sepelvaltimon pallolaajennus. 

Ei kertonut muille näyttelijöille

Väyrynen ei kuitenkaan puhunut terveysongelmistaan. Heinäkuussa tuli ensi-iltaan Väyrysen kirjoittama ja ohjaama näytelmä Urho ja hänen kisällinsä, jossa hän myös esitti pääosaa. 

– Urho-näytelmän esittämiseen liittyi kuitenkin epävarmuus, joka johtui pääosan esittäjän terveydentilasta. En kertonut asiasta edes muille näyttelijöille.

Väyrysen yritysten talous oli huonossa jamassa. Erityisesti kylpylä- ja kokoustoiminta tuotti tappiota, eikä kesäkään kääntänyt kassavirtaa positiiviseksi.

– Urho-näytelmän esitysten peruuttaminen ei ollut mahdollista. Lippuja oli myyty runsaasti ennakkoon. Tuotot tarvittiin tappioiden kattamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.