Karu paljastus Jukka Puotilan syöpätaistelusta kirjassa – "Lakanat ja yöpaita yltä päältä veressä"

Näyttelijä Jukka Puotila kertoo syöpätaistelustaan tuoreessa elämäkerrassaan.

Näyttelijänä, koomikkona ja imitaattorina tunnetun Jukka Puotilan, 60, elämäkerrassa palataan myös viime kesän tapahtumiin. Puotila sai tuolloin tietää sairastavansa suusyöpää.

Puotila kuvailee Taina Westin kirjoittamassa Tänä iltana Jukka Puotila (Wsoy) -teoksessa maskeeraajan huomanneen patin hänen kaulallaan jo huhtikuussa. Kesällä hän alkoi kärsiä hammassäryistä, jotka kuitattiin tulehdukseksi viisaudenhampaassa.

Hampaan poistaminen ei kuitenkaan auttanut, ja pian kaulalla ollut patti diagnosoitiin suusyöväksi.

"Torstai-iltana ajattelin vielä mennä seuraavana päivänä näyttelemään, mutta yöllä alkoi kurkusta valua niin paljon verta, että lakanat ja yöpaita olivat yltä päältä veressä. Silloin vasta myönsin itselleni, että en näyttelisi seuraavana päivänä enkä ehkä pitkään aikaan."

Kasvain sijaitsi nielurisassa, josta se saatiin poistettua kerralla. Puotila uskoi pääsevänsä pian takaisin näyttämölle, vaikka sairauslomaa olikin annettu vuoden loppuun saakka.

Taistelu syöpää vastaan jatkui syksyllä sädehoidoilla ja sytostaateilla. Puotila sai vielä muutama päivä ennen viime vuoden Linnan juhlia ravintoliuosta letkulla. Nyt hän pystyy syömään jo pieniä annoksia tiettyjä ruokia.

"Suussani on tunne, jota ei pysty sanoin kuvailemaan. Suuni on poltettu, eikä minulla ole lainkaan makuaistia jäljellä."

Jukka Puotila on saanut toipumisessa vahvaa tukea perheeltään, erityisesti Anneli-vaimoltaan.

– Oli aamuja, jolloin en saanut otettua lääkkeitäni ilman, että Anneli antoi ne letkun läpi. Joinakin aamuina en olisi päässyt sängystä ylös hoitoihin ilman häntä, Puotila sanoo kirjassa.

Tänä iltana Jukka Puotila -elämäkerta julkaistaan huomenna torstaina. 

Puotila vieraili keskiviikkoaamuna MTV:n Huomenta Suomessa. Katso haastattelu alla!

Jukka Puotila 25:18

Lue myös:

    Uusimmat