Mainos

Paavin henkivartija haudataan tänään

Paavin murhattu sveitsiläiskaartin komentaja ja hänen vaimonsa viralliset hautajaiset pidetään tänään Pyhän Pietarin basilikassa Vatikaanissa.

Kaartin komentaja, eversti Alois Estermann, ja hänen venezuelalainen vaimonsa Gladys Meza Romero löydettiin myöhään eilisiltana ammuttuina asunnostaan Vatikaanissa. Asunnosta löytyi kuolleena myös 23-vuotias sveitsiläiskaartin aliupseeri Cedric Tornay. Tornay surmasi komentajan, tämän vaimon ja sitten itsensä "hulluuden puuskassa". Vatikaanin tiedottajan mukaan yksi syy surmiin oli suuttumus, sillä Paavi ei aikonut antaa Tornaylle kunniamerkkiä täksi päiväksi kaavaillussa seremoniassa.

Nyt peruutetussa seremoniassa 40 uuden työntekijän piti vannoa vala. Tapahtumaan oli jo ehtinyt matkustaa noin 400 henkilöä mukaanlukien murhatun komentajan perhe Sveitsistä. Vatikaanissa surmat on otettu vastaan epäuskoisina, hämmentyneinä ja tuskaisina, Vatikaanin virallinen lehti kirjoittaa. Surmat ovat ainoat väkivaltaiset kuolemat Vatikaanissa miesmuistiin. Paavi nimitti 43-vuotiaan Estermannin sveitsiläiskaartin komentajaksi maanantaina vain muutamia tunteja ennen surmatöitä.

Estermann oli vuonna 1981 yksi henkivartijoista, jotka heittäytyivät suojaamaan paavi Johannes Paavali II:ta, kun turkkilainen Ali Agca ampui paavia kohti useita laukauksia Pietarinkirkon aukiolla. Paavi haavoittui, mutta selvisi hengissä murhayrityksestä. Vatikaanin tiedottajan mukaan Paavi arvosti Estermannia erittäin paljon ja sanoi muistavansa hänen rohkeutensa aina. Hautajaiset alkavat myöhään iltapäivällä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.