Mainos

Paavi Turkin-matka jatkui Istanbuliin

Sovittelevista eleistä huolimatta paavi ei ole onnistunut lämmittämään Turkin-matkallaan välejään muslimijärjestöihin.

Paavi Benedictus XVI:n Turkin-matka on jatkunut tänään vierailulla muinaisessa Efesoksen kaupungissa. Paavi johti messun kaupungissa, jossa Neitsyt Marian uskotaan viettäneen viimeiset vuotensa.

Paavi toivotti messun aluksi rakkautta ja rauhaa turkiksi. Hän myös vetosi rauhan saamiseksi Lähi-itään.

- Rukoilkaamme rauhaa ja sovitusta kaikille, jotka asuvat maassa, jota sanomme pyhäksi ja jota pitävät pyhänä niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin, paavi sanoi.

Hän lisäsi, että kirkko voi toimia "rauhan merkkinä ja välineenä".

Myöhemmin paavin oli määrä tavata Istanbulissa Konstantinopolin ekumeeninen patriarkka Bartolomeos I, mitä pidetään jälleen osoituksena ortodoksisen ja katolisen kirkon suhteiden lämpenemisestä.

Sovittelevista eleistä huolimatta paavi ei ole onnistunut lämmittämään Turkin-matkallaan välejään muslimijärjestöihin. Muslimit suuttuivat paaville syyskuussa, jolloin hän piti Saksassa luennon, jota moni muslimi piti loukkaavana.

Paavi on pahoitellut puheitaan myöhemmin, mutta monet muslimijohtajat odottavat kunnollista anteeksipyyntöä. Turkin-matkallaan hän sanoi haluavansa syvällistä keskustelua aiheesta. Tämä ei monille riittänyt.

Esimerkiksi Egyptin muslimiveljeskunnan varajohtaja piti paavin matkaa vain yrityksenä ohittaa anteeksipyyntövaatimukset.

- Hän ei ole kertonut mielipidettään asiasta täysin vilpittömästi ja selvästi. Hän sanoo kunnioittavansa islamia, mutta kunnioittaako hän islamilaista vakaumusta? Tämä on asian ydin, Mohammad Habib sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.