Mainos

Paavi kutsui muslimimaiden lähettiläät tapaamiseen

Muslimit ärsyyntyivät Paavi Benedictus XVI:n Saksan-vierailulla pitämästä puheesta. Islam yhdistettiin muslimijohtajien mukaan paavin puheessa väkivaltaan.

Paavi Benedictus XVI on kutsunut muslimimaiden suurlähettiläät ja Italian muslimiyhteisön johtajat tapaamiseen, kertoo Vatikaanin edustaja. Tapaaminen järjestetään maanantaina paavin kesäasunnolla Rooman ulkopuolella..

Muslimit ärsyyntyivät paavin Saksan-vierailulla pitämästä puheesta, jossa islam heidän mukaansa yhdistettiin väkivaltaan. Maanantain tapaaminen on osa Vatikaanin ponnisteluja selittää muslimeille, että paavin puhe on ymmärretty väärin.

Iranin Vatikaanin-lähetystön kakkosmies Ahmad Faihma toivotti kutsun tervetulleeksi ja sanoi Iranin aikovan ilman muuta osallistua.

- Tämä on positiivinen ele Vatikaanilta. Olen varma siitä, että tämä parantaa suhteita islamilaiseen maailmaan, hän jatkoi.

Arabiliiton edustaja kuvasi tapaamista "hyvin tärkeäksi, erityisesti näinä päivinä".

Paavi lainasi kiistellyssä puheessaan 1300-luvun keisaria, joka puhui profeetta Muhammedin määräyksestä levittää uskoa miekalla. Benedictus on kolmasti pahoitellut puheensa muslimimaissa aiheuttamaa reaktiota, mutta ei ole pyytänyt suoraan anteeksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.