Mainos

Päätoimittajan kommentti: Presidentti Niinistö teki omanlaisensa ratkaisun riippumattomasti

Sauli Niinistö ei olisi itsensä ellei miettisi asioita vähän omalla tavallaan ja kantiltaan. Osaa siis yllättää ja on aina osannut, kirjoittaa MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähtee ehdokkaaksi toiselle kaudelle, mutta ei Kokoomuksen vaan valitsijayhdistyksen kautta. Niinistö korostaa näin presidentin riippumattomuutta puolueista, myös omastaan.

Veikata voi, että valitsijayhdistys tulee olemaan suositun presidentin näköinen ja kokoinen ja se jättää presidenttipelin vähän vaikeaksi muille ehdokkaille. Vaalikampanjointiin Niinistö osallistuu lähinnä vasta Suomi 100-vuotisjuhlien jälkeen.

Venäjä, Trump, EU:n tulevaisuus ja maailman kaikkinaisen ennakoimattomuuden lisääntyminen saattoivat vaikuttaa jatkopäätöksen taustalla.

Eurooppa-politiikassakin on nyt paljon kysymyksiä, joka liittyvät suoraan ulkopolitiikkaan. Euroopan unioni lähtee nyt hakemaan turvallisuudesta ja puolustuksen kehittämisestä uutta legitimiteettiä ja kansalaisten tukea.

Eurooppalaiset tarvitsevat enemmän toisiaan kuin aikoihin. Niinistö puhui jo viimeksi paljon eurooppalaisesta Natosta, joka silloin jäi vähän hämäräksi, mutta jolle on aika nyt vilkuttaa vihreää valoa.

Mutta taisi kuitenkin päätöksen ja miksei myös Niinistön kannatuksen syvin olemus kiteytyä tiedotustilaisuuden sanoihin: Minä rakastan tätä maata. 

32:46

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.