Päätä itse: Onko kuvan hauki mörkö vai örkki? Jättiläisen saalistanut Ari paljastaa, minkälaisia jytkäleitä Pihlajavedestä on aiemmin kalastettu – "Vielä uskaltaa uida!"

Ari nosti jättiläishauen jäisestä järvestä:"Ihan valehtelematta ihmisen pää mahtuisi kevyesti sen suuhun" 0:35

Savonlinnan Pihlajavedestä on aiemminkin saatu isoja vonkaleita, kertoo jättiläishauen yhdessä kaverinsa kanssa verkolla kalastanut Ari Levänen.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään Pihlajavedestä viime lauantaina saalistetusta jättimäisestä hauesta, joka painoi 13,5 kiloa ja sillä oli pituutta 125 senttimetriä. Möhkäleen ympärysmitta oli parhaimmillaan kiitettävät 60 senttimetriä.

Jättiläishauki ei ole ainoa isohko kala, joka on kiskottu ylös Saimaan Pihlajavedestä. Levänen kertoo, että vesistö on hänen kokemuksensa mukaan runsaskalainen.

– Minulla on ollut mökki järven rannalla 14 vuotta ja voin sanoa, että on kyllä erityisen kalaisa. Pihlajavesi on tunnettu ja hyvä kalavesi, lisäksi täällä on myös norppia, jonka vuoksi verkkokalastus on kielletty huhtikuun puolestavälistä kesäkuun viimeiseen päivään.

Isoja ahvenia, lohta...

Leväsen mukaan järvessä lymyilee isoja haukia, ja hän on aiemmin saanut narrattua verkkoihinsa kaksi noin 7,5-kiloista sankaria.

– Lisäksi olen saanut isoja ahvenia, ne ovat tyypillisesti 400 grammasta aina 1,5 kiloon, joita tulee verkkoon.

Alueelle on myös istutettu kuhaa muutaman vuoden takaa, Levänen kertoo. Myös niitä kalamiehen ruokapöytään on alkanut viime vuosina eksyä enenevissä määrin.

– Myös järvilohia olen saanut muutaman kerran verkolla kalastettuna.

Iso hauki yllätti

Viime lauantaina saadun jättihauen lisäksi Levänen kertoo, että hänen mökkinaapurinsa on saanut uistelemalla 10-kiloisen jytkäleen ja hieman sivummalla toinen mökkinaapuri yhdeksänkiloisen vonkaleen.

– Isot vedet ja paljon ruokaa, Levänen summaa.

Mutta uskaltaako järvessä uida, jos tuollaisia vonkaleita lymyilee pinnan alla?

– Kyllä uskaltaa vielä päästää lapset uimaan, Levänen hymähtää.

Lue myös:

    Uusimmat