Päästöskandaali laajeni pölynimureihin: "Bosch on imureiden Volkswagen"

Sir James Dyson aloittaa oikeustoimet saksalaista pölynimurivalmistajaa vastaan. Dyson väittää Boschin olevan pölynimureiden Volkswagen.

Pölypussittomien imureiden keksijä väittää, että kilpaileva kodinkonejätti Bosch huijaa kuluttajia, jotka ostavat imurin mainostetun AAAA-luokituksen mukaan.

Dysonin mukaan Bosch käyttää hyväkseen EU:n asetusta, joka sallii laitteen testaamisen ainoastaan tyhjänä. 

– Bosch on asentanut pölynimureihinsa ohjauselektroniikkaa, joka lisää kulutusta todellisessa käytössä huijatakseen EU:n energialuokituksia. Heidän käytöksensä on sukua Volkswagen-skandaalille, toteaa Sir James DysonTelegraph -lehdessä.

– Näyttää siltä, että alalla yleisesti yritetään kiertää testituloksia sen sijaan, että rakennettaisiin parempaa ja energiatehokkaampaa teknologiaa. Tällainen käytös johtaa kuluttajia tarkoituksella harhaan.

Sir James Dysonin mukaan joidenkin Boschin imureiden saavuttama AAAA-merkintä on saavutettu testitilanteessa, jossa on käytetty puhdasta pölypussia. Imurin sisällä olevat sensorit nostaisivat energiankäytön 750 watista 1 6000 wattiin pussin ollessa täynnä suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Tällöin energialuokka laskee AAAA:sta E:hen tai F:ään, selviää Dysonin mukaan riippumattoman laboratorion tuloksista.

Bosch kieltää, että heidän imurinsa toimisivat eri tavoin testitilanteessa ja kotikäytössä.

Bosch toimitti moottorinhallintaohjelmia päästöskandaalin keskiössä olevalle Volkswagenille. Boschin mukaan näitä ohjelmia tuli käyttää vain testiajoneuvoissa, ei tuotantoajoneuvoissa.

The Telegraph kirjoittaa Sir James Dysonin käynnistävän oikeustoimet Boschia vastaan.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja