Mainos

Pääsiäismuistio

Pääsiäinen sulkee pankit, postit ja Alkot. Joukkoliikenteessä on muutoksia jo viikon alkupuolella.

Loppuviikosta vietettävä pääsiäinen sulkee kaupat, Alkon myymälät ja postit. Myös bussi-, juna- ja lentoliikenteessä on muutoksia.

Kaupat saavat olla auki normaaliin tapaan kiirastorstaina kello 7-21 ja pääsiäislauantaina kello 7-18. Pitkänäperjantaina ja ensimmäisenä pääsiäispäivänä sunnuntaina kaupat ovat kiinni. Toisena pääsiäispäivänä maanantaina pienemmät päivittäistavarakaupat saavat olla auki neljä tuntia kello 8-18.

Alkon myymälät palvelevat torstaina kello 20:een asti. Seuraavan kerran Alkot ovat avoinna vasta tiistaina.

Pankit sulkeutuvat kiirastorstaina kello 13 ja avautuvat taas tiistaina. Pankkien verkkopalvelut ja automaatit toimivat pyhien aikana normaalisti.

Postin omat toimipaikat palvelevat kiirastorstaina kello 18:aan asti. Pääsiäispyhinä ja lauantaina ne ovat suljettuina lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka palvelee toisena pääsiäispäivänä kello 10-18. Yrittäjien hoitamat yli 1000 postia palvelevat pääsiäisen aikaan omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Kiskoille lisäjunia

Junaliikenteeseen pääsiäinen vaikuttaa jo viikon alkupuolella. Tiistaina ja keskiviikkona junat kulkevat normaalien aikataulujen mukaan, mutta molempina päivinä Helsingistä lähtee lisäjunia pohjoiseen.

Torstaina junat kulkevat torstain aikataulujen mukaan ja perjantaina sunnuntain aikataulujen mukaan. Liikenteessä on kuitenkin koko pääsiäisen ajan lisäjunia, ja osa vuoroista on peruutettu. Lauantaina junat kulkevat lauantaiaikataulujen mukaan.

Sunnuntaina junat kulkevat kuten tavallisinakin sunnuntaina ja maanantaina yhtä lisäjunaa lukuun ottamatta kuten sunnuntaisin. Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina junaliikenteessä noudatetaan pääosin maanantain aikatauluja.

Yksityiskohtaisia tietoja junaliikenteestä saa joko VR:n taskuaikataulusta tai internetsivulta osoitteesta www.vr.fi.

Pajunkissa auttaa tien päällä

Kiirastorstaina bussiliikenne kulkee torstaivuorojen mukaan, ja lisäksi ajetaan erilliset perjantaivuorot. Pitkänäperjantaina ajetaan rajoitettu pyhäliikenne eli vain S-vuorot, lauantaina on normaali lauantain liikenne. Pääsiäissunnuntaina ajetaan jälleen rajoitetun pyhäliikenteen S-vuorot ja toisena pääsiäispäivänä maanantaina normaali sunnuntailiikenne, S- ja SS-vuorot.

Pääsiäisen jälkeen tiistaina ajetaan normaali tiistailiikenne, ja tämän lisäksi voidaan ajaa erillisiä maanantain lisävuoroja. Tarkkoja tietoja saa kaikista Matkahuolloista.

HKL ajaa Helsingin sisäisessä liikenteessä perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina sunnuntailiikenteen sekä lauantaina normaalin lauantailiikenteen. Samat aikataulut ovat voimassa myös YTV:n seutuliikenteessä ja VR:n lähiliikenteessä. HKL:n yölinjat ajavat normaalista poiketen myös torstaina ja sunnuntaina.

Pulaan joutuneita autoilijoita auttaa pääsiäisenä perinteiseen tapaan Operaatio Pajunkissa. Autoliiton tiepalvelupartiot ovat vahvistetuin voimin turvaamassa pääsiäismatkalaisten liikkumista kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.