Pääseekö Novak Djokovic lainkaan lempikentälleen? Grand Slam -turnaukseen tulossa tiukka linjaus

6:26
Tulosruutu: Djokovic ylisti vuoden 2020 Australian Open -voittonsa jälkeen: "Tämä on lempikenttäni koko maailmassa."

Tammikuussa järjestettävä Australian avoimeen tennisturnaukseen linjataan rokotepakkoa osallistuvilta ammattipelaajilta. Pelaajilla on täten paras mahdollisuus osallistua turnaukseen, kertoo uutistoimisto Reuters ja Daily Mail.

Tennisturnauksen isäntäkaupunki Melbourne kuuluu Victorian osavaltioon, joka linjaa tennispelaajia ottamaan rokotteen.

– Jos olisin tenniksen ammattipelaaja, ottaisin rokotteen, Victorian urheiluministeri Martin Pakula sanoi SEN-radiokanavan haastattelussa.

Kokonaan rokotetut pelaajat pystyvät ainakin liikkumaan vapaammin turnauksen aikana. Rokotetut saattavat välttää myös maan pakollisen 14 päivän karanteenin.

Victorian osavaltio ei ole vielä tarkentanut, määrääkö se rokotuksen muiden osavaltion pelaajilta tai ulkomaalaisilta pelaajilta.

Djokovic yksi rokotteen vastustajista

ATP-rankingin ykkösmies Novak Djokovic on julkisesti vastustanut koronarokotteen ottamista. Hän on tavoittelemassa Australiasta kaikkien aikojen Grand Slam -voittojen kärkipaikkaa. Hän on voittanut peräti yhdeksän kertaa Australian Openin.

Tällä hetkellä hän on tasoissa 20 Grand Slam -voitossa yhdessä Rafael Nadalin ja Roger Federerin kanssa. Djokovic on suuri ennakkosuosikki voittamaan Australian turnauksen.

Djokovic ei ole ainoa, joka ei ole vielä ottanut rokotetta, sillä elokuussa järjestetyssä US Openissa noin puolet pelaajista oli kokonaan rokotettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja