Paarma vetoaa suomalaisiin Gazan takia

Arkkipiispan Jukka Paarman mukaan sodankäynti Gazassa ja Israelissa sekä sadat kuolonuhrit ovat järkyttäneet syvästi suomalaisia. Hän vetoaakin maamme kirkkoihin, seurakuntiin ja niiden jäseniin, että ensi sunnuntain jumalanpalveluksissa rukoiltaisiin Gazan alueen ja Lähi-idän rauhan puolesta.

- Isät ja äidit sota-alueella haluavat lapsilleen turvallisen kasvuympäristön, jossa ei tarvitse alituisesti tuntea kauhistavaa pelkoa. Sellainen rauha voi syntyä keskinäisen luottamuksen, ei vihan ja voimankäytön varaan, Paarma painottaa.

Samalla hän liittyy Jerusalemissa toimivien kirkkojen johtajien vetoomukseen väkivallan lopettamisen ja rauhan puolesta. Kahdentoista katolisen ja ortodoksisen kirkonjohtajan vetoomuksen on allekirjoittanut myös Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon piispa Munib Younan.

Paarma toivoo lisäksi kansainvälisten yhteisöjen ja poliittisesti suurinta valtaa käyttävien valtioiden panostavan voimavaransa pysyvän rauhan saamiseksi Israelin ja palestiinalaisten välille.

- Tämä säteilisi hyvää tahtoa kriisien laukaisemiseksi laajemmallekin Lähi-itään, arkkipiispa uskoo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat