Pääministeri Marinilta tiukka kanta: Pääkaupunkiseudulla pitäisi "ehdottomasti" ryhtyä rajoittamaan julkisen liikenteen matkustajamääriä

0:27
Katso video: Mitä työkaluja hallituksella on ennen liikkumisrajoituksia? Marin: "Me haluamme, että jokainen maahantulija testataan."

Pääministeriltä kysyttiin asiasta hänen saapuessaan torstaina illalla hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle.

Pääkaupunkiseudulla pitäisi "ehdottomasti" ryhtyä rajoittamaan julkisen liikenteen matkustajamääriä, katsoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Marin kertoi tiedustelleensa eilen liikenne- ja viestintäministeriöstä julkisen liikenteen matkustajamäärien rajoittamisesta.

– Traficom on se viranomainen, joka nämä päätökset tekee, mutta heidän pitää toimia yhteistyössä alueen sairaanhoitopiirin kanssa. Tätä kokonaisuutta selvitetään, Marin sanoi.

– Mutta ehdottomasti kyllä täälläkin pitäisi ottaa nämä toimet käyttöön.

Aiemmin on uutisoitu, että joukkoliikenteen matkustajamääriin suunnitellaan rajoituksia Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueille.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista kerrottiin eilen STT:lle, että näiden alueiden sairaanhoitopiirit ovat tehneet ilmoituksen tarpeesta joukkoliikenteen rajoituksille.

Tartuntatautilain mukaan Traficom voi rajoittaa matkustajamääriä, jos koronatartuntojen ilmaantuvuus alueella viimeisten kahden viikon ajalta on yli 25 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden tai alueella todetaan tautiryppäitä, joiden tartuntaketjuja ei pystytä jäljittämään.

Traficom voi rajoittaa matkustajamäärän enintään puoleen liikennevälineen suurimmasta sallitusta määrästä.

HUSin mukaan muut toimet riittävät

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) on puolestaan ilmoittanut Traficomille, ettei joukkoliikenteen rajoituksiin ole tarvetta ryhtyä. HUSin arvion mukaan muut toimet riittävät, Traficomista kerrottiin.

HUS-alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä Manner-Suomen korkein. Alueella on todettu viimeisten kahden viikon aikana yli 300 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja