Pääministeri Marin kertoi hallituksen koronaneuvottelujen tuloksista: Ravintoloille rajoituksia, koulut pysyvät auki: "Emme halua laajentaa rajoituksia lapsiin ja nuoriin"

Pääministeri Marin kertoo venyneiden neuvotteluiden tuloksen – nämä rajoitustoimet astuvat voimaan pian 5:51
Katso video: Pääministeri Marin kertoi hallituksen iltamyöhään venyneiden koronaneuvottelujen tuloksista.

Pääministeri Marin saapui median eteen hallituksen lähes seitsemän tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) saapui myöhään tiistai-iltana median eteen Säätytalon portailla. Hallituksen neuvottelut koronatilanteesta ja uusista rajoituksista alkoivat Säätytalossa kello 16 iltapäivällä.

– Kävimme yksityiskohtaisesti niin epidemiologista tilannetta kuin päivän päätöksiäkin läpi ja siksi meillä kesti aikaa. Mutta olemme saaneet ratkaisun aikaan, Marin sanoo.

– Ensimmäisenä päätimme rajakokonaisuudesta. Sisärajavalvonta palautetaan rajoille 28. joulukuuta niin, että negatiivisella koronatestituloksella on mahdollista tulla Suomeen. Negatiivista testitulosta vaaditaan myös sisärajojen ja Schengen-alueen osalta.

Anniskeluravintoloiden osalta hallitus päätyi siihen, että jouluaattona 24. joulukuuta anniskeluaika päättyy kello 21 ja aukiolo kello 22.

– Näiden aikojen jälkeen edes koronapassilla ei ole mahdollista pitää ravintoloita auki eikä anniskella. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jouluaattona kaikki yökerhot ja baarit, jotka ovat normaalisti myöhään auki, menevät kiinni kello 22, Marin kertoo.

Joulukuun 28. päivästä eteenpäin ne ravintolat, joiden pääasiallinen toiminta liittyy anniskeluun, joutuvat lopettamaan anniskelun kello 17 ja sulkemaan ovensa kello 18. Asiakaspaikkojen määrä rajataan puoleen sallitusta. Ravintolat, joiden pääasiallinen toiminta on ruoan myynti, anniskeluaika päättyy myös kello 17, mutta aukiolo on mahdollista kello 20 asti ja sallittu asiakaspaikkamäärä on 75 prosenttia maksimimäärästä.

Mainitut rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa.

– Koulujen osalta päädyimme siihen, että emme tässä vaiheessa halua laajentaa rajoituksia lapsiin ja nuoriin.

Sen sijaan korkeakouluopiskelijoille suositellaan etäopetusta.

Marin kertoo hallituksen pitävän huomenna keskiviikkona vielä vastuuministereiden pitämän infon rajoitusasioista.

Pääministeri ennakoi Säätytalolle iltapäivällä saapuessaan, että neuvotteluista tulevat pitkät. Hän kertoi kuitenkin tavoitteena olevan, että tänään saadaan linjaukset koronatoimista ja niistä pystytään kertomaan kansalaisille ja alueellisille viranomaisille.

Lue myös:

    Uusimmat