Ministeri Lintilä MTV Uutisille: Nykyiset ravintolarajoitukset olivat huono päätös

Elikeinoministeri Mika Lintilä:"Matalan riskin ravintoloihin ei tule uusia rajoitteita" 3:15
Katso video: Näin ministeri Lintilä kommentoi ravintoloiden rajoituksia tammikuun puolivälissä.

Hallitus pohtii koronarajoitusten höllennyksiä nopeutetussa aikataulussa lähipäivinä. Tarkkaa aikaa neuvotteluille ei vielä ole. 

Hallituspuolue keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilä ja tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kannattavat ruokaravintoloiden aukioloaikojen pidentämistä kello 23:een asti. Anniskelu loppuisi tuntia aikaisemmin eli kello 22.

Sanna Marinin johtama hallitus päätti tiukentaa ravintolarajoituksia koko maassa tammikuun puolessa välissä. Ruokaravintolat sulkevat tällä hetkellä ovensa jo kello 18 ja anniskelu loppuu tuntia aikaisemmin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan tämä oli "tavattoman huono päätös".

– Päätös on johtanut siihen, että esimerkiksi turistiryhmiä Pohjois-Suomessa on jouduttu sijoittamaan samaan aikaan ravintolaan, kun ei ole ollut mahdollista järjestää kahta kattausta. Ei kovin terveysturvallista, toteaa Lintilä MTV Uutisille.

Samoilla linjoilla oli Lapin sairaanhoitopiirin ylilääkäri Markku Broas parisen viikkoa sitten MTV Uutisten haastattelussa.

Hallitus arvioi rajoitusten välttämättömyyttä

Pääministeri Marin kertoi eilen Twitterissä, että hallitus tulee arvioimaan koronarajoitusten välttämättömyyttä. Myös muiden hallituspuolueiden edustajat ja ministerit olivat samoilla linjoilla. 

Marinin mukaan "matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa".

Lintilän mukaan olisi järkevää, että kulttuurialan tapahtumia avattaisiin kokonaan, eikä vain rajoitetulle yleisömäärälle. 

– Kustannukset ovat aina sataprosenttiset, vaikka yleisöä olisi vain puolet normaalista, Lintilä muistuttaa.

Lintilä toteaa, että rajoitukset ovat erittäin kova toimenpide ja hallituksen täytyy muistaa, että ihmisillä on myös vahva oikeus harjoittaa elinkeinoaan.

Tarkkaa aikataulua hallituksen neuvotteluille ei ole vielä tiedossa.

Nykyiset ravintolarajoitukset ovat voimassa 31. tammikuuta asti. Tämä tarkoittaa, että hallituksen täytyy antaa uusi asetus viimeistään maanantaina, muuten kaikki ravintolarajoitukset raukeavat.

Lue myös:

    Uusimmat