Pääministeri Rinne tapaa Unkarin pääministerin ensi viikolla – jatkuuko Unkarin "lapsellinen" käytös Suomea kohtaan?

Pääministeri Rinne: Näyttää selvältä, ettei brexit tapahdu sopimuksen kanssa –"Britannian tilanne on aikamoinen sekasotku" 2:14
Pääministeri Rinne: Näyttää selvältä, ettei brexit tapahdu sopimuksen kanssa – "Britannian tilanne on aikamoinen sekasotku"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) lähtee maanantaina Unkariin tapaamaan pääministeri Viktor Orbania. Kyseessä on pääministerien ensimmäinen kahdenkeskinen tapaaminen.

Budapestissä on määrä keskustella ajankohtaisista EU-asioista, kuten unionin seuraavasta rahoituskehyksestä, oikeusvaltioperiaatteesta ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä.

Esille nousevat myös muuttoliike, EU:n laajentuminen, Britannian EU-ero ja Suomen ja Unkarin kauppasuhteet.

Suomen ja Unkarin välit eivät viime aikoina ole olleet kovinkaan lämpimät. Suomi on EU:n puheenjohtajamaan ominaisuudessa kovistellut Unkaria unionin perusarvojen loukkaamisesta.

Orban ja Unkarin hallitusta lähellä oleva media ovat vuorostaan arvostelleet Suomen oikeuslaitosta ja mediaa.

Rinne on luonnehtinut Unkarin lausuntoja "lapsellisiksi".

Rinne: Britannian tilanne entistäkin sekavampi

Rinteestä Britannian korkeimman oikeuden tuore päätös parlamentin pitkän istuntotauon laittomuudesta ei ainakaan tuo selvyyttä brexit-tilanteeseen.

Tilanne on entistä sekavampi nyt, Rinne sanoi STT:lle eduskunnassa. Pääministeri Boris Johnson on tehnyt päätöksiä, jotka ovat lainvastaisia, hän huomautti.

Rinteen mukaan näyttää siltä, että on hyvin epävarmaa, mitä Britanniassa pystytään päättämään, koska poliittiset puolueet ovat sisältä jakautuneita ja poliittisten puolueiden välillä on syviä jakolinjoja.

Lue myös:

    Uusimmat