Mainos

Pääministeri Rinne ja Ranskan presidentti Macron asettivat brexit-väännölle takarajan – Britannian annettava ehdotuksensa kuun loppuun mennessä: "Sitten asia on ohi"

2:14
Pääministeri Rinne: Näyttää selvältä, ettei brexit tapahdu sopimuksen kanssa – "Britannian tilanne on aikamoinen sekasotku"

Britannian EU-eroprosessi on ollut vaiherikas, eikä yllättäviltä käänteiltä ole vältytty.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan Britannian on annettava ehdotuksensa sopimuksettoman brexitin välttämisestä syyskuun loppuun mennessä.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Rinne sopivat takarajan asettamisesta tänään Pariisissa.

Rinteen mukaan Britannian on toimitettava ehdotuksensa kirjallisena.

– Me olemme molemmat huolissamme siitä, mitä Britanniassa tällä hetkellä tapahtuu ja siitä sekavuudesta, jota sieltä välittyy Eurooppaan, Rinne kertoi tapaamisen jälkeen toimittajille.

Rinne kertoi samalla ensimmäistä kertaa takarajan asettamisesta. Hän kertoi olevansa pian yhteydessä huippukokouksia johtavaan Donald Tuskiin ja soittavansa Britannian pääministerille Boris Johnsonille.

– Jos ehdotuksia ei tule, uskon, että aika moni eurooppalainen päämies yhtyy siihen kantaan, joka tänään todettiin Macronin kanssa. Sitten asia on ohi. Nyt on aika tulla selkeitä esityksiä ja siten, että ne ovat todennettavissa.

Britannia on jättämässä EU:n lokakuun viimeinen päivä. Pääministeri Johnson on toistuvasti sanonut, ettei aio hakea uutta lykkäystä EU-erolle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja