Pääministeri Marin kertoo yllättyneensä MTV:n haastattelusta: "Väitteet tietojen panttauksesta selvitetään"

3:45
Pääministeri Marin yllättyi MTV:n haastattelussa esiin nousseesta epäkohdasta – näin ministeriöstä vastataan kritiikkiin.

Pääministeri Sanna Marin on vastannut toimittajien kysymyksiin Ylen lähettämällä Pääministerin haastattelutunnilla.

Kysymyksistä yksi koski MTV Uutisten haastattelussa eilen ilmi tullutta väitettä tietojen panttauksesta.

Koronakriisistä selviytymistä pohtivan talousviisaiden ryhmän jäsen, professori Roope Uusitalo kertoi haastattelussa ryhmän törmänneen yllättävään ongelmaan. Uusitalon mukaan hallinto on pantannut tietoa.  

Uusitalo ei suostunut sanomaan ääneen, missä tiedon tulppa on, mutta ilmeisesti juuri tietoja epidemiaskenaarioista ja niihin liittyvistä laskelmista on ollut vaikea saada. 

Marin sanoo olleensa hyvin ihmeissään luettuaan kyseisen haastattelun:

– Tämä on asia, joka pitää selvittää. Ilman muuta tämänkaltaista tietoa pitää olla saatavilla. Sitä pitää voida tieteentekijöiden käyttää myös sen vuoksi, että on tärkeää, että hallituksen toimia arvioidaan ja hallituksen toiminta tässä kriisissä on läpinäkyvää. Me haluamme oppia tästä kriisitä ja jotta voimme oppia niin tietoa pitää olla saatavilla, Marin kommentoi.

Marinin mukaan hallitus on pyrkinyt olemaan omassa toiminnassaan ja viestinnässään avoin.

– Kaikki se tieto, mitä meillä on, se on kerrottu ja myös päätöksenteon taustat on kerrottu. Tehdyt linjaukset on pyritty julkisesti nopeasti kertomaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja