Mainos

Malesialaiskone lensi yli 6 tuntia yhteyden katkeamisen jälkeen

Kadoksissa olevan malesialaiskoneen liikkeet kielivät tarkoituksellisesta toiminnasta, sanoo Malesian pääministeri. 

Pääministeri Najib Razakin mukaan joku koneessa ollut henkilö käänsi koneen lentosuunnan takaisin Malesian yli ja edelleen länteen kohti Intian valtamerta.

Mahdolliselle kaappaukselle ei ole silti saatu vahvistusta, vaikka tiedotusvälineet ovatkin kertoneet kaappauksesta, pääministeri painotti.

- Haluan tehdä hyvin selväksi, että tutkimme yhä kaikkia mahdollisia syitä, jotka saattoivat aiheuttaa koneen poikkeamisen reitiltään, Razak sanoi lehdistötilaisuudessa.

Katoamisen tutkijat uskovat, että joku lennolla ollut käänsi tahallaan pois koneen viestiyhteydet, samoin sen seurantalaitteet. Kone muutti sen jälkeen suuntaa ja lensi lähes seitsemän tuntia ennen kuin katosi kokonaan.

Viimeinen satelliittihavainto koneeseen saatiin pääministerin mukaan yli kuusi tuntia sen jälkeen, kun se näkyi viimeisen kerran siviilitutkassa.  Lentokone oli tuolloin Malesian itärannikon tuntumassa.

Tutkijat selvittävät uutistoimisto Reutersin mukaan nyt entistä tarkemmin sellaista mahdollisuutta, että koneen käänsi pois reitiltä sen kapteeni tai perämies. Joka tapauksessa konetta on täytynyt ohjata jonkun sellaisen ihmisen, joka osaa lentää suurta matkustajakonetta. 

Boeing 777 katosi viime lauantaina mukanaan 239 ihmistä. Kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin.

Malesian pääministeri kertoi tiedotustilaisuudessa, että etsinnät koneen alkuperäisellä lentoreitillä on lopetettu.

Sen sijaan tutkijat ovat keskittymässä satelliittitietoihin, joiden mukaan kadonnut kone olisi lentänyt toista kahdesta mahdollisesta "lentokäytävästä": Pohjoinen käytävä ulottuu Pohjois-Thaimaasta Kazakstanin ja Turkmenistanin rajoille, ja eteläinen käytävä kulkee puolestaan Indonesiasta Intian valtameren eteläosaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.