Huoli retkeilyalueiden turvallisuudesta nousee, osa alueista pahoin ruuhkautuneita – Metsähallitukselta lisäohjeita

Vapaaehtoisuus näyttää lisääntyvän koronavirustilanteen takia 1:45
Katso video: Ihmisten vapaaehtoisuus näyttää lisääntyvän koronavirustilanteen takia!

Retkeilyä Suomen syrjäisimmillä seuduilla on syytä välttää, ohjeistaa Metsähallitus. Jo aiemmin Metsähallitus suositteli ulkoilun ja retkeilyn välttämistä kaikkein ruuhkaisimmissa luontokohteissa.

Avun saaminen huonojen yhteyksien päässä oleville tuville ja muille kaukaisille retkikohteille kestää hätätilanteessa tunteja, huonoissa sääoloissa jopa päiviä.

Syrjäseutujen autio- ja varaustupia ei olla nyt sulkemassa. Niiden käyttöä, kuten syrjäisimmille reiteille lähtemistäkin, on Metsähallituksen mukaan kuitenkin syytä harkita. Taudit voivat levitä kymmenien henkilöiden tuvissa, ja avun saaminen kestää.

Pääkaupunkiseudun suositut luontokohteet kuten Nuuksion Haukkalampi ja Kirkkonummen Meikon alue ruuhkautuivat viikonloppuna pahoin, kertoo Metsähallitus.

Katso video: Ihmisten vapaaehtoisuus näyttää lisääntyvän koronavirustilanteen takia!

Metsähallitus arvioi, että taustalla on se, että koronaviruksen takia tapahtumia ja harrastuksia on peruttu, ja ihmiset ovat lähteneet luontoon.

Metsähallitus toivoo, että ihmiset suosisivat luontoliikunnassa lähimetsiään tai valitsisivat vähemmän suosittuja kohteita.

Tartuntariski vähenee, kun ulkoilee tai retkeilee sivummassa suosituimmista kohteista.

Luontoilu on turvallinen tapa huolehtia terveydestään, mutta senkin osalta kannattaa välttää ihmisjoukkoja, Metsähallitus toteaa tiedotteessa.

Kodissa ja muissa taukopaikoissa voi olla kymmeniä ihmisiä lähekkäin.

Luontoon.fi-verkkopalvelusta voi etsiä sopivia luontokohteita, Metsähallitus vinkkaa.

Juttua päivitetty 16.3. 17.38: Metsähallitukselta lisäohjeita myös syrjäseutujen retkeilyalueille. Teksti ja otsikko.

Lue myös:

    Uusimmat