Mainos

Pääkaupungin julkinen liikenne seisoo – riittääkö takseja lakkoperjantaina?

Pahinta taksiruuhkaa odotetaan perjantaina pääkaupunkiseudulle, kun julkinen liikenne seisahtuu lakon takia.

Helsingin taksit ovat varautuneet perjantain lakkopäivään lisäämällä henkilökuntaa sekä puhelukeskuksessa että liikenteessä.

Esimerkiksi Taksi Helsingin kaikki 1 350 taksia on ajossa. Taksi Helsingin tiedottaja Pia Pouttu kertoo, että ennakkotilauksia saa vielä. 

– Ennakkotilauksia joudutaan kuitenkin rajoittamaan jonkin verran, koska niitä ei voi määrättömästi ottaa vastaan. Taksin voi tilata myös reaaliaikaisesti perjantaina, vaikka toki pitää muistaa, että 1 350 taksillamme emme voi koko pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä korvaamaan, sanoo Pouttu.

Liikenteeseen odotetaan ruuhkaa

Helsingin taksin lisäksi pääkaupunkiseudulla operoi muun muassa Vantaan ja Espoon taksit, eli kaiken kaikkiaan takseja voi olla liikenteessä noin 2 500.

Taksin tilaamiseen ja matkaan kannattaa varata perjantaina tavallista enemmän aikaa.

– Väistämättä liikenteessä on ruuhkaa, kun kaikki mahdolliset matkat ajetaan omilla autoilla. Taksin suhteen kannattaa miettiä vaihtoehtoa taksikeskukseen soittamiselle, esimerkiksi tekstiviestitilaus ja puhelinapplikaation kautta tehdyt tilaukset menevät suoraan järjestelmään, eivätkä ruuhkauta taksikeskusta.

Uudenmaan taksiyrittäjien puheenjohtaja Kai Andersson uskoo, että tilanne ruuhkautuu perjantaina hetkittäin mutta kysyntä tuskin ylittää tarjonnan.

–Aikaisemmat bussilakot ovat osoittaneet, että ihmiset varautuvat esimerkiksi kimppakyydeillä, joten ruuhkaa ei välttämättä tule.

Juna- ja bussiliikenne on perjantaina pääosin poikki lakon takia, mutta taksit ajavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.