Pääjohtaja Ritakallio: OP:n rakentamista Pohjola-sairaaloista ei tule sote-keskuksia

OP-pomo Ritakallio huolissaan taloyhtiölainojen kasvusta 0:44

OP Ryhmän uusi pääjohtaja Timo Ritakallio sanoi tänään yhtiön alkuvuoden tulosinfossa, että OP:n rakentamista Pohjola Sairaaloista ei ole tulossa sote-keskuksia.

– Jos nyt tämä sotekaan toteutuu, jatkaa Ritakallio.

Sote-keskukset ovat Ritakallion mukaan paljon monipuolisempia palvelulaitoksia, ja heidän rakentamistaan muun muassa ortopediaan ja käsikirurgiaan erikoistuneista sairaaloistaan ei sellaisia rakenneta.

– Viides sairaala avataan 07. toukokuuta Turkuun ja sen jälkeen meidän suunnitelmiemme mukainen sairaalaverkosto on valmis.

– Sen sijaan lääkärikeskuksia meillä on tarkoitus avata tänä vuonna vielä pari lisää. Se toiminta on kehittynyt odotusten mukaan ja asiakastyytyväisyys on korkealla, sanoo Ritakallio

OP:n Pohjola Sairaalat toimivat jo Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Ne on rakennettu tukemaan muun muassa OP Ryhmän vakuutusyhtiön toimintaa.

Muut avaukset vielä alkuvaiheessa

Ritakallion edeltäjä Reijo Karhinen laajensi OP Ryhmän toimintaa myös autojen leasingiin. Sen toiminnan tulevaisuutta uusi pääjohtaja ei halua vielä arvioida.

– Muut tehdyt avaukset ovat niin alkuvaiheessa, ettei niistä vielä tiedä, mistä varsinainen liiketoiminta syntyy, arvioi Timo Ritakallio.

Timo Ritakallio on vanha osuuspankkimies, vaikka viime vuodet on toiminut työeläkevakuuttaja Ilmarisen toimitusjohtajana. Kaksi kuukautta sitten hän palasi Teollisuuskadulle OP Ryhmän pääjohtajaksi.

– Tosi kivalta on tuntunut palata. Osin maailma on muuttunut, osin se ei ole juurikaan muuttunut. Mielenkiintoisia hetkiä olen jo ehtinyt täällä viettää mukavien työkaverien kanssa, summaa finanssilaitoksen tuore johtaja. 

Lue myös:

    Uusimmat