OP ei ryhdykään laajentamaan lääkäriasemaverkostoaan – pääjohtaja Timo Ritakallio: "Ei ole mielekästä rakentaa verkostoa maahan, jossa on jo paljon palveluita"

OP:n tulos putosi lähes viidenneksen 1:58

OP peruu aikeensa rakentaa lääkäriasemaverkostoa maakuntiin. Suunnitelmat olivat pisimmällä Lappeenrannassa ja Porissa. Kulujen kasvun takia OP:n tulos putosi tammi-syyskuussa lähes viidenneksen vuoden takaisesta.

Pääjohtaja Timo Ritakallio uudistaa Osuuspankkia vauhdilla. OP luopuu suunnitelmistaan rakentaa lääkäriasemaverkosto maakuntiin: ensimmäiset Lappeenrannan ja Porin asemat piti avata jo loppuvuoden aikana.

Ritakallio kertoo, että muun muassa soteuudistukseen liittyvä epävarmuus vaikutti päätökseen.

– Meillä on tällä hetkellä viisi ortopedista sairaalaa, joten keskitymme niihin. Olemme nähneet viime vuosina ison markkinamuutoksen, miten kilpailuasetelma muuttunut terveysliiketoiminnassa ja toisaalta soteuudistuksen ympärillä paljon avoimia kysymyksiä. Kun otamme nämä kaikki huomioon, totesimme, että ei ole mielekästä rakentaa omaa lääkäriasemaverkostoa maahan, jossa on paljon palveluita jo tarjolla.

Yt-neuvotteluiden ratkaisua odotetaan marraskuussa

OP:n kulut ovat kasvaneet niin paljon, että tulos putosi tammi-syyskuussa 18 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Käynnissä ovatkin isot 6000 työntekijää koskevat yt-neuvottelut, joiden ratkaisuja odotetaan marraskuun puolivälissä.

– Kuluja kasvattaa se, että viime vuosina on kasvatettu paljon digitalisaation edellyttämiä kehityspanoksia, nyt ne näkyvät sekä kasvaneina henkilöstökuluina, että muina kuluina.

Ritakallion johdolla OP myllää myös brändejään: perinteinen Pohjola Vakuutus palaa vakuutustoiminnan nimeksi ensi vuonna.

– Pohjola mielletään yhä hyvin vahvasti vakuutusyhtiöksi ja ihmiset puhuvat siitä meidän vakuutusyhtiönä. Ollaan päätetty, että meidän kannattaa se pitää yllä, eikä hukata hyvää brändiä. 

Lue myös:

    Uusimmat