Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta sekä juureslettuja

Paahdettua kuhaa ja valkoviini-fenkolikastiketta

  • 4 nahallista kuhafilettä
  • 1 fenkoli
  • 1 pieni sipuli
  • 2dl valkoviintä
  • 2dl kermaa
  • 1tl suolaa
  • valkopippuria

Pese ja suikaloi fenkoli. Freesaa se hiennonnetun sipulin kanssa ja lisää kattilaan viini. Anna hautua muutama minuutti ja lisää kerma.Anna kiehua vielä hetki. Voit vaahdottaa kastikkeen sauvasekoittimella kuohkeaksi ta tarjota sellaisenaan

Paahda fileet kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin. Pun nahka on kauniin ruskea ja rapea käännä kala ja kypsennä vielä hetki toiselta puolelta.

Juuresletut

  • 1 iso peruna
  • 1 porkkana
  • 1/2 palsternakka
  • 1 pieni sipuli
  • 2 munaa
  • 1dl maitoa
  • ½ tl suolaa ja pippuria

Pese ja kuori juurekset. Raasta kaikki juuresaineet ja yhdistä. Sekoita juuresten joukkoon munat, maito sekä mausteet. Anna taikinan levätä hetki. Paista rapeita lettuja ohukaspannulla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat