Päähän kohdistuneet taklaukset herättävät suurta keskustelua, SM-liigapomo seisoo sarjan asettaman linjauksen takana – "Totuuden löytäminen on hankalaa"

7:27
Videolla SM-liigan toimitusjohtajan mietteitä taklauskeskustelusta kokonaisuudessaan.

Päähän kohdistuneet taklaukset ovat nousseet viimeaikaisten tapahtumien johdosta jälleen vahvasti tapetille Suomessa. Nyt SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemikin ottaa kantaa polttavaan puheenaiheeseen.

Tälläkin kaudella päähän kohdistuneet taklaukset ovat aiheuttaneet suurta keskustelua SM-liigan ympärille. Varsinkin viime viikolla nähtyjen rajujen taklausten myötä tämä samainen keskustelu sai täysin uudella tavalla tuulta alleen. Kallioniemen mukaan on hyvä, että asiasta keskustellaan.

– Ne ovat vakavia asioita, ja meidän pitää tehdä monenmoisia toimenpiteitä, että saamme kehityksen menemään ja jatkumaan oikeaan suuntaan. Totta kai on hyvä, että keskustellaan, Kallioniemi toteaa.

SM-liigakin on osaltaan saanut kritiikkiä osakseen siitä, että sarja ei välittäisi pelaajista antamalla vastaavanlaisia tilanteita tapahtua liikaa. Todellisuudessa SM-liiga pyrkii kehittämään turvallisuutta jatkuvasti. Kallioniemi uskoo, että kritiikki johtuu osittain kehnosta viestinnästä.

– Se kertoo siitä, että emme riittävästi osata viestiä siitä, että olemme erittäin merkittävästi saaneet kehitystä käännettyä oikeaan suuntaan, Kallioniemi pohtii.

SM-liiga valmis kiristämään rangaistuksia

SM-liigan kurinpitodelegaatio on jakanut pelkistä päähän kohdistuneista taklauksista tällä kaudella noin 3-6 ottelun mittaisia pelikieltoja. Annettuja sanktioita on myös pidennetty, jos pelaajalla on aiempaa kurinpitohistoriaa.

Suurin osa liigajoukkueiden kapteenistoista on sitä mieltä, että rangaistukset ovat riittäviä, mutta osa haluaa silti kovempia sanktioita.

– Tuo oli aika odotettua. Ei varmaan kovinkaan moni meistä ajattele, että olisi ainakaan kevyempään päin. On tärkeä muistaa, että sääntöjen vastaisista otteista jälkikäteen annetut sanktiot ovat ainoastaan vain yksi toimenpide, joilla me haluamme kehittää oikeaan suuntaan. On paljon muutakin, miten pyrimme parantamaan turvallisuutta, Kallioniemi muistuttaa.

Suurin osa kapteenistoista toivoi MTV Urheilun kyselyssä myös, että rikkeiden uusijoille annettaisiin yhä kovempia rangaistuksia. Myös rahallisten sanktioiden toivottaisiin olevan kovempia. Tämän pyynnön SM-liiga on täysin valmis toteuttamaan.

– Pelaajayhdistyksen kanssa jumpataan koko ajan tätä asiaa eteenpäin. Jos tämä on se viesti pelaajilta, me olemme totta kai siihen valmiita, Kallioniemi vakuuttaa.

– Meillähän on tällä hetkellä kurinpitosäännöissä kuvattu, millä tavalla kolmen viime kauden ajalta tapahtuneet samantyyppiset törttöilyt vaikuttavat. Mehän voimme yhdessä päättää sitä kiristää, Kallioniemi jatkaa.

SM-liigan kurinpitodelegaatio korosti viime aikaisten kurinpitopäätöksissään taklaajien vastuuta vastaavanlaisissa tilanteissa. Kallioniemi seisoo liigan asettaman linjan takana selkä suorana, vaikka kyseinen näkökantakin on herättänyt keskustelua.

– Pidän aika hyvänä ja yksiselitteisenä asiana sitä, että meillä on ajateltu taklaajan olevan aina vastuussa siitä asiasta. Muuten joudumme kohta maailman nopeimman pallopelin tapahtumia kuva kuvalta tulkiten sellaiseen suohon. Totuuden löytäminen on riittävän hankalaa muutenkin ja tämä on sellainen linja, jonka olemme ottaneet.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja