Mainos

Oxfordissa evakuoitiin 250 kotia tulvan alta

Vakuutusten hintojen pelätään nousevan, sillä vakuutusyhtiöt ovat ilmoittaneet saavansa tulvakorvauksista lähes 4,5 miljardin euron laskun.

Sadat ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan tänään, kun Thames-joki tulvi yli äyräidensä Oxfordin yliopistokaupungissa Britanniassa. Poliisi joutui evakuoimaan 250 kotia tulvan vuoksi.

Gloucestershiressä Länsi-Englannissa sadattuhannet ihmiset jäivät ilman juoksevaa vettä Severn-joen tulvimisen takia. Vesikatkos saattaa kestää kaksi viikkoa.

Tulvasta kärsiviä on yritetty auttaa monin keinoin. Oxfordissa hyväntekeväisyysjärjestöt tarjosivat evakuoiduille muun muassa majoitusta, kuivia vaatteita, ruokaa, hierontaa ja elokuvalippuja.

Gloucestershiressä armeija jakoi ihmisille pullovettä. Kunta toimitti siirrettäviä vessoja muun muassa vanhainkoteihin.

Kahden lapsen äiti Simone Davies kertoi vesipulloja jonottaessaan, että pahin vesikatkoksen aiheuttama ongelma oli vessan vetäminen. Hän selitti perheen keräävän sadevettä saaveihin vetääkseen vessan sillä.

Tilannetta kommentoi myös Daviesin isoisä, joka taisteli Burmassa toisessa maailmansodassa:

- Minä selvisin Burmassa viisi päivää ilman vettä. Olen nähnyt miesten tulevan hulluiksi janosta. Tämä ei ole mitään!

Maatalous ja vakuutusyhtiöt kärsivät

Tulvat ovat aiheuttaneet monenlaista taloudellista tuhoa. Peruna- ja vihannessadot ovat kärsineet liiasta vedestä ja suuria määriä kotieläimiä on kadonnut vesimassojen mukana.

Taloustieteilijät arvelevat ruuan hintojen nousevan hetkellisesti tuhojen vuoksi.

Vakuutusten hintojen pelätään nousevan, sillä vakuutusyhtiöt ovat ilmoittaneet saavansa tulvakorvauksista lähes 4,5 miljardin euron laskun. Jotkut arvelevat myös, etteivät yhtiöt halua jatkossa enää myöntää vakuutuksia pahimmilla tulvariskialueilla oleville kodeille.

Suosittu kielimatkakohde

Oxfordshiren alue on suomalaisten kielimatkanjärjestäjien suosiossa. Tulvat ovat vaikuttaneet myös alueella olevien kielikurssilaisten elämään.

- Bussiaikatauluissa ja -reiteissä on ollut muutoksia, joten koulumatkoihin on mennyt enemmän aikaa ja retkiä on järjestetty uudelle, kertoo STS Kielimatkojen toimitusjohtaja Pia Flores. - Tilanne on kuitenkin rauhoittumaan päin.

Kaksi STS:n kielimatkalla ollutta suomalaista on myös evakuoitu tulvan alta.

- Viranomaistoiminta alueella on ollut nopeaa, kuvailee Flores. - Ihmisiä on siirretty kodeistaan, vaikka he ovat itse ajatelleet, ettei olisi tarpeellista siirtyä. Nekin kaksi meidän opiskelijaamme siirrettiin tästä syystä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.